Košarka

BiH do velike pobjede

Branimir Korać • srijeda, 05.08.2009.
BiH do velike pobjede
Foto: Nikola Movrić

U susretu skupine A dodatnih kvalifikacija za Eurobasket Bosna i Hercegovina je u gostima svladala Portugal 62:56...

Kao i na Eurobasketu u Španjolskoj gdje smo mogli pobliže upoznati reprezentaciju Portugala, Portugalci su pokazali zavidnu dozu agresivnosti i borbenosti i upravo to im je donijelo umalo pobjedu protiv značajno kvalitetnije Bosne i Hercegovine. Na kraju su poraženi 62:56 ponajviše zahvaljujući požrtvovnosti u skoku unatoč odličnom napadačkom skoku. Zanimljivo, uhvatili su više napadačkih nego obrambenih skokova (19:18) i tako BiH stvorili najviše problema.

BiH je mogla i lakše do pobjede. Imali su u dva navrata opipljivu prednost, u dvije različite faze utakmice mogli su prelomiti dvoboj i uzeti pobjedu, no u oba navrata dozvolili su borbenom domaćinu povratak i na kraju skoro bili kažnjeni.

Prvu značajnu prednost imali su sredinom druge četvrtine kada su vodili 31:17, da bi na poluvremenu imali još uvijek značajnih 36:22.

I početak drugog dijela bio je dobar za BiH, dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine i dalje su imali visoku prednost, no onda počinje povratak borbenih domaćina.

U posljednjoj dionici Portugal radi seriju 20:9 i posve komplicira situaciju, no ne dolazi do potpunog preokreta.

Kod Portugala su se istaknuli Coelho sa 17 poena i šest skokova te Gomes s 12 poena i sedam skokova. Kod BiH 15 poena ubacio je Đedović, a 14 je dodao Ratko Varda.

Dodatne kvalifikacije, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Portugal56:62Bosna i Hercegovina
1Belgija 31+26
2Bosna i Hercegovina 310
3Portugal 04-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!