Automoto

Stoner zbog bolesti preskače tri utrke

Matej Milanović • ponedjeljak, 10.08.2009.
Stoner zbog bolesti preskače tri utrke
Foto: EPA

Casey Stoner zbog problema sa zdravljem neće voziti sljedeće tri utrke MotoGP prvenstva. Australac i njegovi doktori nadaju se da će to biti dovoljno za njegov puni oporavak. Stonera će u Ducatiju zamijeniti Mika Kallio, a Kallia će u satelitskoj momčadi Ducatija zamijeniti Talijan Michel Fabrizio.

Casey Stoner krenuo je u ovu sezonu kao jedan od favorita za naslov i činilo se da stvari idu u tom smjeru sve do šeste utrke. Naime, nakon Velike nagrade Katalunije Australac se požalio da je bio iscrpljen poslije kraja utrke i stvar se ponovila u svim idućim utrkama i naravno bitno utjecala na njegove rezultate.

Dva tjedna pauze Svjetski prvak iz 2007. iskoristio je kako bi se odmorio, no još se osjeća loše. Doktori nemaju pojma o kakvoj se bolesti radi, iako nagađaju da bi mogao biti nekakav virus kao što je i sam Stoner pojasnio: "Doktori vjeruju da me tijekom utrke u Barceloni zahvatio nekakav virus i da sam nakon toga ja previše forsirao tijelo."

Vezane vijesti

Zbog toga Stoner je skupa s doktorima odlučio nastaviti svoj odmor i ne voziti barem sljedeće tri utrke: "Nakon pet iznimno teških utrka vratio sam se u Australiju zbog svog zdravstvenog stanja. Skupa s doktorima koji su se dugo godina brinuli o meni donio sam tešku odluku da ne vozim iduće tri utrke kako bi mi se tijelo oporavilo. Popričao sam s ljudima iz Ducatija i zahvalio im na njihovom razumijevanju. Žao mi je zbog tima, sponzora i navijača. Žalostan sam i iz razloga što je motor bio jako kompetitivan u zadnjim utrkama. Ipak, dat ću sve od sebe da budem potpuno spreman za Portugal."

Već je određena zamjena za Stonera u Velikim nagradama Češke, Indianapolisa i San Marina, Finac Mika Kallio. Finac je debitirao u MotoGP-u ove sezone i vozio je za drugu momčad Ducatija, Pramac racing. Do sada mu je najbolja pozicija bila osmo mjesto i trenutačno je tek 15. u ukupnom poretku, ali je bez obzira na to ostavio dobar dojam u dosadašnjim utrkama što je rezultiralo njegovim pozivanjem u službenu momčad.

Kallia će u Pramac racingu pak zamijeniti Michel Fabrizio. 25-godišnji Talijan, koji vozi Ducati u Superbikeu i trenutačno je treći u tom prvenstvu, imao je već iskustva u MotoGP-u, no bez bitnijih rezultata.

Hoće li se Stoner nakon te tri utrke stvarno vratiti znat će se tek u idućim tjednima kad bude postalo jasno da li je u pitanju bio samo umor. Što se tiče borbe za ovogodišnji naslov prvaka svijeta u MotoGP-u jasno je da su u igri ostali samo dvojica vozača Fiat Yamaha momčadi - Valentino Rossi i Jorge Lorenzo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!