Automoto

Lorenzov izlazak iz sjene

Goran Markuš • petak, 14.08.2009.
Lorenzov izlazak iz sjene
Foto: EPA

Iako se očekivalo kako će bez Caseyja Stonera na gridu Valentino Rossi bez većih problema doći i do treće uzastopne pobjede u Brnu najbržim vremenom na prvom treningu Jorge Lorenzo najavio nam je još jedan izuzetno zanimljiv moto vikend...

Nakon što je zbog ozljede Casey Stoner bio prisiljen odustati od nastupa na tri naredne utrke sveopća javnost ugledala je sjajnu priliku za odličnog Talijana, Valentina Rossija, da se konačno značajnije odvoji i tako približi novoj tituli najbržeg. Ipak, ako se prema jutru dan poznaje Rossija čeka vrlo težak posao.

Naime, sjajni trening još bolje kraju je priveo trenutno drugi čovjek u prvenstvu, Jorge Lorenzo koji vozeći u nižim kategorijama nosi lijepa sjećanja iz Brna. Ipak, drugim najbržim vremenom Rossi se istaknuo kao očekivano teška prepreka što je s obzirom na njegove dosadašnje uspjehe u Češkoj (pobjeda posljednje dvije godine) bilo i za očekivati.

Vrlo dobar posao odradio je i Španjolac Dani Pedrosa koji je trećim mjestom samo potvrdio svoja očekivanja. "Mislim da se u Brnu s potpunim pravom vidim na postolju", izjavio je Pedrosa uoči treninga.

Nastavivši gdje je i prije kratke ljetne pauze stao četvrtim mjestom bez pogovora zadovoljan je i Colin Edwards, a svakako vrijedi spomenuti i Andreu Doviziosu koji je nakon svoje prve pobjede u MotoGP-u u Donnington Parku u Brnu postavio peto najbrže vrijeme.

Za kraj spomenimo i Hrvata Ivana Višaka koji je sat vremena prije treninga MotoGP-a u kategoriji do 125cc odvozio svoje prve krugove na Hondi zauzevši 37. mjesto sa 8,702 sekunde zaostatka za vodećim Britancem Bradleyjem Smithom.

Službene kvalifikacije za našeg Višaka na rasporedu su sutra u 13 h dok će vozači MotoGP-a na stazu izaći sat vremena kasnije.

MotoGP, Brno, trening:
1. J. Lorenzo (ŠPA, Fiat Yamaha) - 1:56,595 min
2. V. Rossi (ITA, Fiat Yamaha) + 0,399 sec
3. D. Pedrosa (ŠPA, Repsol Honda) + 0,989 sec
4. C. Edwards (SAD, Tech3 Yamaha) + 1,146 sec
5. A. Dovizioso (ITA/Repsol Honda) + 1,577 sec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!