Nogomet

"U svakom slučaju život ide dalje"

Maja Giljanović • utorak, 11.08.2009.
"U svakom slučaju život ide dalje"
Foto: Davor Sajko

Malo je tko bio spreman uložiti koju kunu ili kopjejku na Timisoaru protiv Šahtara, ali ukrajinski je viceprvak i pobjednik posljednjeg izdanja Kupa UEFA ispao od Rumunja. Poučen negativnim klupskim iskustvom hrvatski kapetan Darijo Srna ususret utakmice u Bjelorusiji diže ručnu...

"Ostavit ćemo srce na terenu, odigrati muški jer jedino tako smijemo priželjkivati pozitivan rezultat. Život će, međutim, ići dalje i u slučaju neuspjeha. Nogomet će se i dalje igrati i u slučaju remija ili poraza iako ne takav rasplet ne želimo pomišljati", izjavio je Darijo Srna.

Utakmica u Minsku (sutra u 20:15) hrvatskoj je reprezentaciji biti-ili-ne biti u smislu da je moramo dobiti da bismo imali kakvu-takvu nadu da dohvatimo repesaž, ali naša je pozicija kompromitirana u toj mjeri da postoji čak i opcija po kojoj pobjeđujemo sve utakmice do kraja i svejedno ne uspijevamo izboriti dodatne kvalifikacije.

Izbornik Slaven Bilić uoči utakmice koja nam je posljednja (takva će biti i sljedeća tri susreta) slamka za plasman na Svjetsko prvenstvo upozorava: "Sutrašnja utakmica uvelike me podsjeća na 1997. i utakmicu protiv Grčke. Javnost nas je već bila prežalila, ali uspjeli smo se othrvati ogromnom pritisku, iščupati minimalnu pobjedu i izboriti Francusku" (1:0 Šuker).

12 godina poslije potez a la najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. javnost očekuje od Eduarda: "Prošli kvalifikacijski ciklus u kojem je baš on najčešće donosio prevagu najbolje oslikava koliko nam Dudu znači. Ne želimo mu tovariti ekstra teret na pleća, ali činjenica je da Eduardo donosi kvalitetu više i igrač je koji je jednim svojim potezom sposoban riješiti utakmicu", izjavio je Bilić.

Izbornik naglašava: "Ne mogu reći da sam nezadovoljan našim igrama. Jedini kiks utakmica je s Engleskom u Maksimiru, a prava je šteta gostovanju u Harkivu. Ukrajinci su bili zreli poput kruške, nadigrali smo ih, ali propustili kapitalizirati svoju bolju igru i uzeli samo bod".

O protivniku Bilić kaže: "Nije tajna da će nam najveća prijetnja biti Hleb. Nije u top-formi, tek se skrasio u Stuttgartu, ali je igrač golemog iskustva, silno talentiran i inteligentan. Bjelorusi uopće su dobra i organizirana momčad koja je u više navrata zamalo zagorčala život velikim favoritima".

74. na Fifinoj tablici (Hrvatska je 10.) Bjelorusija je dobila Andoru (3:1 i 5:1), Kazahstan 5:1, u Ukrajini su izgubili golom Ševčenka u 94. minuti, a petarda koju su im na Wembleyu priredili Englezi (5:1) stigla je nakon 0:0 na poluvremenu, Ferdinand ih je načeo u 52., jedan su gol dali sami sebi (Kučma u 64.), Rooney je utrpao dva u zadnjih manje od 15 minuta, a posljednji Defoe u sudačkoj nadoknadi.

Ozljeda u našem taboru nema, svi su zdravi, spremni i motivirani, a vjerojatna 11-orica koja će istrčati od prve minute vjerna je koncepciji koju Bilić njeguje od prvog dana: Runje, Ćorluka, Križanac, Šimunić, Pranjić, Vukojević, Srna, Kranjčar, Modrić, Eduardo i Olić (Jurić, Rakitić i Petrić koji su 6. lipnja startali protiv Ukrajine sutra sele među pričuve).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!