Ostali sportovi

"Spremna sam odgovoriti izazovu"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 17.08.2009.
"Spremna sam odgovoriti izazovu"
Foto: EPA

(Iz Berlina za Sportnet.hr Maja Giljanović) Svjetska prvakinja Blanka Vlašić 24 sata prije kvalifikacija u skoku u vis stavila se na raspolaganje medijima. Olimpijska je viceprvakinja 20-tak minuta odgovarala na pitanja u dupkom ispunjenom lounge-baru luksuznog Radisson Blu hotela kojeg je Blankin sponzor odabrao za medijski kontakt s njihovim najvećim zvijezdama.

Blanka Vlašić je u Berlin doputovala jučer, a prijepodne je u hotelu Radisson Blu u centru Berlina 20-tak minuta odgovarala na pitanja znatiželjnih novinara: "Zadnja dva tjedna u Splitu smo napravili odličan posao. Nadopunili smo formu i nesumnjivo sam bolja nego prije. Prvi dio sezone je bio prilično turbulentan, pratilo me loše vrijeme koje mi nije dalo pravu prigodu da pokažem što mogu, nakon svakog nastupa ostajao bi mi dojam nedorečenosti. Sada sam još spremnija, osjećam se izvrsno, znam da mogu dobro skakati i vjerujem da sam sposobna ostvariti rezultat koji priželjkujemo".

Što kaze o Ariane Friedrich? "U medijima se provlači rivalitet mene i Friedrich, ali nismo nas dvije jedine. I ostale su odlično radile, pripremale se i zasigurno se neće zadovoljiti broncom, htjet će se i one uspeti na najvišu stepenicu postolja". Njemačke kolege općenit odgovor nije zadovoljio, željeli su da im Blanka otkrije više o odnosu s europskom dvoranskom prvakinjom i svojom najvećom rivalkom u posljednjih godinu dana: "Pristojno se pozdravimo, poljubimo čak, ali ne mogu reći da smo prijateljice. Natjecanja su uostalom takva da vam ne ostavljaju prostora za druženja i velika prijateljstva što smatram sasvim normalnim".

Što svjetskoj prvakinji prolazi kroz glavu tijekom natjecanja? "Iskreno pojma nemam o čemu razmišljam. Na nižim visinama dogodi se da mi misli odlutaju, ali u finišu natjecanja kad ostanemo ja i još dvije-tri protivnice dublje se usredotočim na ono što moram učiniti. Ne zanima me kako druge skaču, bitno mi je da dam sve od sebe. Ne razmišljam o tome da pobijedim Ariane ili bilo koga drugog, razmišljam samo kako pružiti svoj maksimum".

Razmišlja li o mitingu Zlatne lige prije dva mjeseca ovdje u Berlinu kad je ostala na drugom mjestu ispred Friedrich, hoće li joj taj poraz predstavljati otegotnu okolnost? "O Olimpijskom stadionu mislim sve najbolje, a drugo mjesto na mitingu Zlatne lige ne predstavlja mi nikakvo opterećenje. Bolje da sam izgubila u prvom nego da izgubim sada u drugom dijelu sezone".

Pitanje o svjetskom rekordu na ovakvim je druženjima s novinarima standardno, a na pitanje jednog "lumena" kada će napokon skočiti 209 centimetara Blanka mu je odgovorila sa smješkom: "Kamo sreće nikad" i nastavila: "Tu je visinu već netko preskočio, 209 cm je rekord Stefke Kostadinove, ali zato 210 cm ne bih odbila. Kada ću srušiti svjetski rekord? Nažalost nemam kristalnu kuglu i na to pitanje ne mogu precizno odgovoriti, ali radim na tome i znam da će se kad-tad dogoditi".

Je li Peking zaboravljen? "U Pekingu nisam pobijedila iako sam dala sve od sebe i imala dobar nastup. Peking boli i uvijek će boljeti, ali takvi se porazi događaju s razlogom. Čine me boljom, većom profesionalkom i daju motiv više da se ne ponove", zaključila je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!