Nogomet

"Znat ćemo kako protiv Dinama"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 17.08.2009.
"Znat ćemo kako protiv Dinama"
Foto: Ilustracija

Kapetan škotskog Heartsa, Michael Stewart, respektira Dinamovu titulu prvaka Hrvatske, no pritom smatra da njegov trener - čiji je veliki obožavatelj - može smisliti kako se suprotstaviti Zagrepčanima i proći četvrto pretkolo Europske lige...

Škotski Hearts u četvrtak će posjetiti glavni grad Hrvatske i pritom odmjeriti snage s Dinamom u prvoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige. Njihov kapetan Michael Stewart u skladu sa škotskim borbenim duhom najavljuje neizvjestan dvoboj.

"Dinamo je prošle godine osvojio prvenstvo i bit će težak protivnik. Međutim, vjerujem u taktičko znanje svog trenera", rekao je u razgovoru za BBC u kojem je dosta prostora posvetio pohvalama na račun trenera Csabe Laszla.

"Mislim da će znati postaviti našu igru protiv Dinama tako da nam pruži šansu da iz druge utakmice izađemo kao ukupni pobjednici", najavio je Michael Stewart.

Cilj Heartsa je jedna od skupina Europske lige, kaže: "Želimo osigurati plasman u grupnu fazu i tako se što dulje zadržati u ovome natjecanju". Otegotna je okolnost za škotskog predstavnika što večeras mora odraditi prvenstveni susret s Dundeejem.

"Ovaj tjedan imamo gust raspored: čekaju nas Dundee United, Europa i Rangers. Situacija nije idealna, ali moramo se pomiriti s odlukama", prepričao je Stewart, aludirajući na odbijenu molbu da susret s Dundee Unitedom odigraju u subotu. "Mislim da bi to koristilo i nama i škotskoj ligi", izjavio je.

No, tvrdi da se njegovi suigrači neće mnogo zamarati takvim raspletom događaja: "Mogli smo imati više vremena za pripremu prije utakmice u četvrtak, ali to se neće dogoditi i jednostavno moramo zaboraviti na tu mogućnost".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!