Nogomet

Kako su igrali: Konačno europski

Borna Rupnik • četvrtak, 20.08.2009.
Kako su igrali: Konačno europski
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je Dinamo prevalio više od pola puta prema Europskoj ligi mora se naglasiti da su nogometaši u plavim majicama večeras pružili izvrsnu individualnu igru, pokazali da znaju što je timski rad, a najviše raduje što su u istom ritmu igrali od prve do posljednje minute...

Tomislav Butina: Sreća je da u prvom poluvremenu nije zaspao jer je odmah na početku nastavka morao dobro reagirati. To je i učinio te spriječio bilo kakvu promjenu težišta igre. Ono malo ostalog posla odradio je besprijekorno.

Etto: (do 19. minute) Šteta što ga je ozljeda primorala da rano napusti travnjak, djelovao je rastrčano i probojno, što je prije svega pokazao u prekrasnoj akciji sa Sammirom.

Ivan Tomečak: (od 19. minute) Uspješno je nadomjestio Etta. Igrao je povučenije od one pozicije na kojoj je se proslavio u proljetnom dijelu HNL-a, ali svoj je dio posla odradio maksimalno pošteno i zadovoljavajuće.

Igor Bišćan: To je Bišćan kakvog Dinamo treba. Nenadmašan u skoku, jednostavnih poteza i s pogledom prema naprijed, kojega je večeras okrunio i pogotkom.

Tomislav Barbarić: Rutinirana i bezgrešna izvedba mladog stopera. Uvijek je imao spremno rješenje.

Carlos: Sjajna predstava često kritiziranog Brazilca, posebno u prvih 45 minuta. Bio je smiren i pravovremen u obrani te zahvalan u napadu. Privatizirao je lijevu stranu terena i odigrao možda i najbolju utakmicu u Dinamovom dresu.

Sammir: (do 61. minute) Iako je više Dinamovih akcija išlo po suprotnoj strani terena, uklopio se fantastičnu predstavu cijele momčadi. Posebno se dobrim potezima istaknuo početkom nastavka, ali ga je Jurčić potom izvadio iz igre.

Andrej Kramarić: (od 61. minute) Svaka minuta europskog iskustva dobro mu je došla.

Ivica Vrdoljak: Uobičajeno neprimjetan i uobičajeno učinkovit u defenzivnim zadacima u sredini terena. Sve do 55. minute, kada je oduzeo još jednu loptu, zatim se namjestio, naciljao i pogodio te zaradio cijelu jednu ocjenu više.

Milan Badelj: Ovoga je puta Badelj tražio igru umjesto da čeka da igra dođe k njemu i to osjetilo na njegovoj izvedbi. Nekoliko je puta i pogriješio, ali dobri su potezi zasjenili one slabije.

Pedro Morales: (do 76. minute) Gotovo je svaki potez čileanskog reprezentativca bio praznik za oči i neposredna opasnost po gol gostiju. Pravi dirigent Dinamove momčadi. Od liste strijelaca dijelili su ga tek centimetri.

Adrian Calello: (od 76. minute) Nije dobio mnoštvo minuta za pokazati se, ali je i on stigao dobiti plus iz zalaganja.

Dimitrios Papadopoulos: Grk nastavlja raditi ono zbog čega je doveden. Kod drugog se pogotka našao na pravom mjestu, a u međuvremenu se više ili manje uspješno trudio utrčavati ili otvarati prostor suigračima. Upisao je i dva velika promašaja - mogao je barem udvostručiti svoj učinak.

Mario Mandžukić: Osim što je bio strijelac ključnog, vodećeg pogotka, teško je nabrojati sva njegova uklizavanja na izgubljene i manje izgubljene lopte. Nemilosrdno je koristio sav prostor koji su mu Škoti ostavili, a marljivo se vraćao natrag i stvarao pritisak na protivničku obranu. Uz malo više koncentracije u završnici, mogao je vlastoručno demontirati Hearts.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!