Košarka

"Perasov interes presudio"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • petak, 21.08.2009.
"Perasov interes presudio"
Foto: Davor Sajko

Antonio Graves u Cibonu je došao kao veliko pojačanje. Odlični bek šuter već je potvrdio kvalitetu u europskoj košarci i trebao bi nadomjestiti barem dio onog što je nestalo odlaskom Alana Andersona...

Na leđima Antonija Gravesa bit će veliki teret. Očekivanja kluba i navijača su velika, na njemu je da ih na terenu potvrdi. Kao i svi Amerikanci koji dođu u Cibonu, prvi dojam mu je odličan. "Nisam imao još priliku puno toga vidjeti, prvi dojmovi su odlični. Dvorana je izvrsna, puno ljepša od Galatasarayeve i jedva čekam krenuti. Sretan sam što sam u Ciboni."

Cibona ga je htjela dovesti i lani, ali je otišao u Tursku. "Takva je bila situacija s ugovorima. Cibona me htjela na tri godine, a Galatasaray mi je nudio bolje uvjete, a na kraju se sve svodi na to. Ispalo je dobro, evo sada sam stigao u Cibonu."

Poput Gordona, i Graves je combo branič koji može igrati na obje bekovske pozicije. "Prilično sam uspješan kao strijelac, ali volim i razigravati ekipu, tako da mi pašu obje pozicije. Volim igrati na poziciji razigravača gdje se bolje upoznam s momčadi i brže pohvatam akcije, a opet, svatko voli zabijati koševe. Volim obje pozicije."

Najveća igračka snaga? "Mislim da je to kombinacija fizičkih sposobnosti i obrane koju dobro igram. Smatram da mi je obrana najbolja strana, jer dosta talentiranih igrača u obrani ne igra punom snagom, a ja sam dobar u oba smjera."

Što Graves može donijeti Ciboni? Može li donijeti onu pozitivnu energiju i kvalitetu kakvu je donio Alan Anderson? "Svaki igrač donosi svoju osobnost u momčad, pa tako i ja. Jako volim igrati za navijače i zabavljati publiku. Imam pozitivnu energiju na terenu i volim je širiti na suigrače."

U Cibonu dolazi kao ambiciozan igrač, a posebno mu je imponirao interes Velimira Perasovića. Upravo Perasov interes za njegovim dovođenjem bio je Cibonin veliki plus u borbi za Gravesovim uslugama.

"Ja igram košarku, cilj mi je dati sve od sebe. Trener me htio i prošle sezone, pa kad su se javili ovog ljeta nisam dugo razmišljao. Trener zna kakav sam igrač, a to što me htio govori da će znati iskoristiti moje kvalitete. Igramo na dosta kolosijeka, vjerujem da ćemo pokazati dobru košarku."

NLB liga je za njega posve novo natjecaje. "Čuo sam odlične stvari o toj ligi, da je prilično teška i da su dvorane lijepo popunjene. Igrali smo protiv Zagreba prošle godine i otišli u produžetke, a ta je momčad bila na dnu NLB lige, što dovoljno govori o njenoj kvaliteti."

Osim interesa Cibone, je li bilo interesa drugih klubova? "Ne, koliko ja znam. Čuo sam za ponudu Milana i Turk Telekoma, ali to su priče, teško je uvijek razlučiti koliko je koja ozbiljna. Trener me ovdje želio, to je prelomilo, pa nisam morao puno razmišljati."

Uz Gravesa novi Amerikanac je i Gordon, o njih dvojica se međusobno ne poznaju. "Ne znam ga. Vidio sam ga nekoliko puta kako igra, ali ne znam puno o njemu."

Imat će prilike upoznat se, isto kao što će Graves imati prilike upoznati Zagreb. "Sutra idem razgledavati stanove, a čuo sam da je Zagreb lijep, nisam još stigao puno vidjeti."

Nema brige, vremena će biti sasvim dovoljno. Svi stranci su se u Ciboni uvijek odlično snašli, ne sumnjamo da će tako biti i s Gravesom. To je preduvjet za dobro igranje, a Graves kvalitetu za igranje na visokoj razini svakako ima.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!