Košarka

"U Bucksima me čeka velika borba"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • petak, 21.08.2009.
"U Bucksima me čeka velika borba"
Foto: FaH

Roko Leni Ukić u završnicu će priprema s reprezentacijom ući s jednom brigom manje – glasine da bi ovog ljeta mogao biti dio nekog tradea obistinile su se kada ga je Toronto poslao u Milwakuee...

Playmaker hrvatske reprezentacije stigao je na presicu zajedno s izbornikom Jasminom Repešom prije nego što je reprezentacija otputovala u Njemačku na pripremni turnir.

Nakon izbornikovog izlaganja, Roku nije preostalo puno toga za reći što se priprema reprezentacije tiče: "Igrači znaju gdje smo, u kojoj fazi smo i što nas sve čeka. Moramo taj period maksimalno iskoristiti kako bi na EP došli spremni, jer znamo da sada to nismo. Pokušat ćemo svaki dan biti sve bolji, i individualno i kao momčad, nastojat ćemo se dići u svakom pogledu, fizički i košarkaški."

Situacija s njegovom NBA budućnosti nije mu predstavljala poseban teret, barem tako tvrdi: "Pokušao sam to maknuti od sebe, znao sam da se svakog ljeta na NBA tržnici odvijaju razmjene, pa se nisam time opterećivao. Imao sam nekoliko opcija, svaka mi je bila dobra, pa mi je to davalo dodatnu stabilnost. Sigurno da mi je bolje da se to sad riješilo, a i da nije, ne vjerujem da bi me puno poremetilo."

Kakva ga konkurencija čeka u Bucksima? "Pretpostavka je da će Sessions promijeniti sredinu, tako da bi tamo trebali biti Luke Ridnour i Brandon Jennings, koji su kvalitetni igrači, ali čini mi se ipak nešto manje nego u Torontu. To samo po sebi ništa ne garantira, tamo moraš igrati stvarno dobro ako želiš igrati, pa me svakako čeka velika borba."

U Ukićeve mogućnosti da se izbori za minutažu ne sumnja izbornik Repeša koji je prošle sezone vodio i mladog Jennigsa : "Evidentno je da je Roko napravio jedan pomak, da ga radi iz godine u godinu, da ima veću stabilnost u šutu nego ranije. Tražim od njega da se i defanzivno diže, mislim da je lako prepoznati taj napredak. Jennings je mlad, izuzetno potentan igrač fizički, ali taktički i tehnički daleko od školovanog jer nije prošao sveučilišni sustav. Mislim da se Roko svojom kvalitetom i glavom može boriti u najmanju ruku ravnopravno za minutažu s njim."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!