Košarka

Litavci pobjedom otvorili Akropolis kup

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.08.2009.
Litavci pobjedom otvorili Akropolis kup
Foto: EPA

U Ateni je danas započeo Akropolis kup na kojem je odigrana i prva utakmica. Litva je na startu ovog tradicionalnog turnira svladala Rusiju s visokih 78:61...

U prvom susretu na ovogodišnjem izdanju Akropolis kupa Litva je s lakoćom upisala pobjedu protiv Rusije 78:61. Ova pobjeda Litavcima puno znači nakon teškog poraza od Španjolske prošlog tjedna.

Susret nije bio rezultatski neizvjestan, veći dio utakmice protekao je u visokom vodstvu Litavaca koji su bili osjetno bolji protivnik. Odvajanje je počelo već u ranoj fazi utakmice kada je Litva serijom 9:0 pobjegla na 21:11, međutim McCarty i Sokolov vratili su Ruse u igru smanjivši na 33:32 te je prednost Litve na poluvremenu bila malih 36:34.

Na startu drugog poluvremena Litva radi seriju 13:3 i Rusija se više nije vratila. U posljednjoj dionici prednost je iznosila i najviših 73:53, a Litva je na kraju slavila 78:61.

Litvu su predvodili Kšištof Lavrinovič s 15 poena i Marijonas Petravičius s 14 poena. Kod Rusije Kelly McCarty ubacio je 13 poena, a Sergej Monja 11.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!