Košarka

Grci tijesno do Acropolis kupa

Goran Markuš • četvrtak, 27.08.2009.
Grci tijesno do Acropolis kupa

Iako se Litva nije predala do posljednjih sekundi utakmice još novom pobjedom Grci su ostali neporaženi i tako stigli do još jednog Acropolis kupa ispred drugoplasiranih Srba koji su bez ikakvih problema sinoć slavili protiv reprezentacije Rusije...

Bila je to još jedna uistinu čvrsta utakmica na kojoj smo praktički cijelo vrijeme gledali dvije podjednake momčadi u borbi za bilo kakvu prednost. Međutim, kad je bilo najvažnije Grci su se uspjeli odvojiti i tako odnijeti pobjedu sa svega dva poena prednosti nad uvijek neugodnom Litvom.

Odličan posao odradio je Antonios Fotsis koji je sa 17 poena predvodio svoju momčad, a nikako ne smijemo zaboraviti niti 12 poena Vassilisa Spanoulisa. Kod Litve najupečatljivijim se pokazao dvojac Kšištof Lavrinovič (15 poena, 7 skokova) - Linas Kleiza (15 poena).

Za razliku od prvog jučerašnjeg ogleda u drugom su Srbi bez ikakvih problema nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena nanijeli i treći poraz reprezentaciji Rusije. Preokret se dogodio u trećoj četvrtini kada naši susjedi bježe na za Ruse neuhvatljivih + 17 poena.

Bila je to sjajna večer za fantastičnog Nenada Krstića koji se sa 24 poena i četiri skoka prometnuo u apsolutno prvo ime susreta. S druge strane iako je proveo svega deset minuta na terenu najefikasnijim Rusom pokazao se Vitaly Fridzon (10 poena).

Za kraj spomenimo i laganu pobjedu Španjolaca nad Izraelcima na međunarodnom turniru u Saragossu. Iako su se Izraelci predvođeni sjajnim Yotamom Halperinom prilično dobro držali tijekom prvog poluvremena u nastavku Felipe Reyes (16 poena) i društvo ubacuju u višu brzinu što im donosi još jedno sigurno slavlje sa ogromnih 23 poena prednosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!