Košarka

Neraspoložena Litva poražena od Srbije

Branimir Korać • utorak, 25.08.2009.
Neraspoložena Litva poražena od Srbije
Foto: Kristijan Komarica

U susretu drugog kola Akropolis kupa Litva je poražena od Srbije 78:70. Srbija je bila bolji protivnik i na kraju je posve zasluženo odnijela pobjedu...

U zanimljivom dvoboju drugog kola Akropolis kupa Srbija je svladala Litvu 78:70. Odličnom obranom Srbi su slomili otpor Litve kod koje se osjećao nedostatak energije i mirnoće u napadu. Unatoč činjenici kako su imali gotovo 20 skokova više, Litavci nisu izgledali kao momčad koja bi mogla ovdje uzeti pobjedu, puno su griješili, nisu izrađivali akcije u napadu, a za to je kriva izvrsna obrana Srbije koja je ostavljala malo prostora.

Dvoboj je posljednji put bio neizvjestan u završnici treće četvrtine kada je Litva povela s 52:51 i to prvi put na susretu, no onda je Srbija složila seriju 12:2, napravila preokret i do kraja susreta nije dozvolila protivniku rezultatski povratak.

Kod pobjednika bolji od ostalih bili su Novica Veličković s 14 te Uroš Tripković s 13 poena. Kod Litve istaknuli su se Linas Kleiza s 19 poena i Marionas Petravičius sa 17 poena i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!