Košarka

Pobjede Poljaka i Grka

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.08.2009.
Pobjede Poljaka i Grka
Foto: EPA

Eurobasket je sve bliže, a reprezentacije koje su osigurale nastup u Poljskoj nastavljaju s odigravanjem prijateljskih susreta. Jučer su pobjede ostvarili Poljaci i Grci...

Snagu poljske reprezentacije iskusila je Hrvatska u tri navrata, dva puta su naši igrači tijesno slavili te su upisali jedan poraz. Sinoć su se i Izraelci uvjerili kako domaćina Eurobasketa treba ozbiljno shvatiti te su i oni poraženi.

Iz dosad odigranih pripremnih dvoboja može se zaključiti kako će Maciej Lampe biti prvo ime Poljske, odigrao je i sinoć odličnu utakmicu (24 poena i deset skokova), a odmah su mu uz bok bili i David Logan (21) i snažni Marcin Gortat (13 poena, osam skokova, po pet blokada i asistencija).

Izraelci u ovom pripremnom razdoblju još pokazuju velike oscilacije pa su sinoć tako izuzev prve četvrtine bili relativno neravnopravan protivnik. Nije im pomogla niti dobra igra Liora Eliyahua koji je ubacio 20 poena, Poljska je pobijedila 82:67.

Grci su također bili uspješni i to u drugom susretu na Akropolis kupu. Prvog dana svladali su Srbiju sa 66:65 da bi drugi dan bili bolji od Rusije 71:63. Rusima je to i drugi poraz na Akropolisu i danas će protiv Srbije pokušati izbjeći posljednje mjesto.

Pokazalo se kako Grčka ima širu i kvalitetniju momčad nego Rusija, utakmica je odlučena upravo u onom razdoblju kada kreću brojne promjene u momčadima gdje se grčka klupa pokazala kvalitetnijom. Tako su i igrači s klupe Nikos Kalathes i Costas Koufos s po deset poena bili najefikasniji kod Grčke. U ruskom sastavu iskočio je Andrej Voroncevič koji je ubacio 20 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!