Nogomet

Eduardov slučaj Uefi neće biti problem

Borna Rupnik • srijeda, 09.09.2009.
Eduardov slučaj Uefi neće biti problem
Foto: EPA

Eduardov pad u Celticovom šesnaestercu ne samo da nije s vremenom izgubio na težini, nego postaje sve veći i veći kamen spoticanja. Kako i ne bi kada je službena UEFA izrečenom kaznom zagazila na vrlo tanak led...

David Taylor, glavni tajnik Uefe, inače Škot, demantirao je tvrdnje da je kazna Eduardu izrečena prvenstveno zato što je njegovo simuliranje nanijelo štetu baš Celticu, škotskom predstavniku u četvrtom pretkolu Lige prvaka.

Takvu je optužbu sugerirao Arsenalov trener Arsene Wenger, koji je poslije neviđene hajke na našeg nogometaša izjavio da su "lov na vještice inicirali škotski predstavnici u Uefi".

Podsjetimo, UEFA je hrvatskom reprezentativcu izrekla kaznu od dvije utakmice neigranja, premda Eduardo nije ni prvi ni zadnji koji je svojim potezom nagnao suca da donese pogrešnu odluku. Taylor tvrdi da škotske urote nema: "Ne radi se o prijateljstvima. Svi se mi bavimo nogometom i jasno je da ponekad bude neslaganja".

"Očito je da postoji razlika u mišljenjima. Mi vjerujemo da je Eduardo svojim potezom jasno prekršio pravila, odnosno namjerno prevario suca", nastavio je David Taylor, istaknuvši da Eduardov slučaj neće stvarati Uefi probleme u budućnosti.

Ukoliko netko želi da UEFA ponovno izrekne sličnu kaznu za sličan potez, kaže Taylor, "protivničkoj momčad mora biti nanesena značajna šteta. Nećemo razmatrati ubacivanja sa strane, udarce iz kuta i ostala zbivanja koja se događaju po cijelom terenu".

"Govorimo samo o mogućim isključenjima, ili realiziranim kaznenim udarcima pri čemu protivnička momčad bude jasno oštećena". Dodatni komentar uistinu više nije potreban.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!