Nogomet

Lennon: "Bilo je lakše od očekivanog"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 10.09.2009.
Lennon: "Bilo je lakše od očekivanog"
Foto: Davor Sajko

Očekivano su vrlo sretni i zadovoljni izlazili igrači Engleske iz svlačionice te su bili puni samopouzdanja i uvjereni kako je ovo tek početak i zagrijavanje za dobar rezultat u Južnoj Africi...

S obzirom da u Engleskom nogometnom savezu nisu predvidjeli da bi zapravo i hrvatske novinare i čitatelje zanimalo što imaju engleski igrači za reći, uspjeli smo se snaći tek za izjave par igrača engleske nogometne reprezentacije.

Dvostruki strijelac večeras bio je Frank Lampard: "Igramo dobro pod pritiskom, a tako je bilo i večeras. Pokazali smo da smo bolja momčad od Hrvatske i uvjerljivo ih dva puta dobili te se tako kvalificirali na Svjetsko prvenstvo." Naravno, Lampard i suigrači sada su puni samopouzdanja: "Samopouzdanje nakon ovakve pobjede dodatno raste i smatram da možemo svakoga dobiti."

Ipak je nakon ove izjave vezni igrač Chelsea povukao kočnicu i rekao: "Nastavit ćemo raditi i ne se previše zanositi ovom pobjedom, no sigurno da nam je dala krila." Što se tiče same utakmice, bila je "one way street" kako su sugerirali engleski kolege: "Zabili smo rani pogodak i tako odlično otvorili utakmicu; potom smo na početku nastavka ponovno zabili i riješili pitanje pobjednika."

Heroj utakmice unatoč dva pogotka Lamparda i Gerrarda bio je krilni igrač Tottenhama - Aaron Lennon: "Odigrali smo sjajnu utakmicu i, iskreno, nisam očekivao da ćemo ovako lako dobiti. Bili smo svi zaista sjajni pa nam Hrvati jednostavno nisu mogli parirati. Manje je bitno tko je bio najbolji i tko je igrač utakmice; najvažnija su tri boda i kvalifikacija na Svjetsko prvenstvo."

Kapetan momčadi John Terry s razlogom je bio ponosan na svoju momčad: “Izbornik nam je naredio da pritisnemo od prve minute i u tome smo i uspjeli, a pokazalo se kako je to bila sjajna odluka. Kada se tako ozbiljno i ofenzivno postavimo - nitko ne može igrati protiv nas. Naravno, trebalo nam je vremena da dođemo do ove faze zbog novog izbornika i dosta promjena te je jasno da je još puno toga pred nama, no definitivno smo na pravom putu o čemu govore i sjajni rezultati koje smo postigli."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!