Nogomet

Kranjčar: "Ne bih se mijenjao s Ukrajinom"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 10.09.2009.
Kranjčar: "Ne bih se mijenjao s Ukrajinom"
Foto: Davor Sajko

Nakon teškog poraza u Londonu, naši igrači moraju dobiti u Kazahstanu i čekati dobre vijesti iz Kijeva, no Niko Kranjčar smatra kako smo i dalje mi ta momčad koja je u prednosti...

Vrlo realno je Niko Kranjčar opisao nastup naše reprezentacije: "Sve je bilo loše i ovo je naša vjerojatno najlošija utakmica; loše je počelo i još gore završilo", počeo je Kranjčar pa nastavio: "Što nam izbornik treba reći kada svi znamo koliko smo bili loši; nitko nam ne treba ništa reći jer sve znamo i sami."

Loše je počela utakmica i 2:0 je bio dobar rezultat nakon prvih 45 minuta: "Dobili smo brzi gol, onda i drugi; moglo je i gore završiti prvih 45 minuta. Svi smo znali da su jaki i moćni, ali nadali smo se da ćemo puno bolje stajati na terenu nego što jesmo. Ne znam ja zašto nije štimalo, presjekao nas je taj gol i onda odmah drugi pa nismo blokirali dijagonalu i jednostavno smo odigrali katastrofalno i točka." Pohvalio je Kranjčar Engleze koji pohvale zaista i zaslužuju: "Mi smo znali da su oni prava momčad koja ima izbornika koji ih je odveo na pravi put i vodit će ih daleko i na svjetskom prvenstvu."

Nedostatak širine kadra ponovno je došao do izražaja nakon ozljeda i suspenzija: "Mi nemamo širinu i kada nam fale dva bitna igrača kao što su Luka i Vedran – nemamo rješenja. Vidjelo se i kada smo out bili Eduardo i ja da to nije dobro izgledalo; nemamo širinu."

Nije se puno očekivalo u Londonu, no ovako težak poraz rijetko tko je mogao predvidjeti: "Nitko od nas nije očekivao da slavimo na Wembleyju, no nadali smo se svi skupa boljoj igri, ali nije išlo i prelako smo im dozvolili pobjedu."

Oči hrvatske javnosti s nestrpljenjem bit će uperene u Kijev gdje gostuje Engleska: "Objektivno gledajući, Engleska je bolja momčad i realno je da tamo izvuku barem neriješeno. Ukrajina sigurno nije favorit i to je svima jasno."

Unatoč teškoj situaciji, Kranjčar se i dalje ne bi mijenjao s Ukrajincima: "I dalje smo u boljoj poziciji nego Ukrajina jer ja bi puno radije bio u situaciji da moram dobiti Kazahstan nego Englesku; bilo to doma ili u gostima."

Poraz nije lagan i dugo će se pamtiti, no Kranjčar vrlo realno gleda prema naprijed: "A što bi trebao? I mi smo njih dobili pa nije ništa propalo. Ovaj poraz će ostati u glavi cijeli život, ali već nas u subotu sve čeka novi posao. Teško će biti našem izborniku koji čeka sve do Kazahstana na novu utakmicu", završio je naš najbolji pojedinac na Wembleyju.

Jedan od onih koji nije bio na očekivanom nivou bio je Ognjen Vukojević: "Mislim da je bilo dosta loše i već smo nakon 20 minuta izgubili utakmicu, a poslije je samo bilo pitanje koliko ćemo teško izgubiti. Smatram da Ukrajina ne može dobiti ovakve Engleze i zato vjerujem da još ništa nije izgubljeno."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!