Košarka

"Sigurno ćemo krenuti"

Goran Markuš • petak, 11.09.2009.
"Sigurno ćemo krenuti"
Foto: EPA

Nakon još jedne izuzetno fizički naporne utakmice i drugog poljskog poraza raspoloženje u hrvatskom taboru, očekivano, nije najbolje, no naš prolazak još uvijek ovisi samo o nama što je prema Popoviću i Vujčiću najvažnije...

Očito razočaran pred kamerama HTV-a prvo se našao Marko Popović: "Nažalost, Rusi su dobili svoju prvu tijesnu završnicu na ovom prvenstvu upravo protiv nas. Glavni problem je što nismo uspjeli nametnuti svoj ritam i kad smo konačno preuzeli prednost snage za samu završnicu više nije bilo."

Iako smo poraženi Popović naglašava da još uvijek ne ovisimo o nikome: "Sva sreća da smo kao i Nijemci od Rusa poraženi sa samo tri poena razlike i prolaz nam ne ovisi o nikome, no činjenica je da ovakvom igrom sigurno nećemo moći dalje i od toga ne treba bježati."

Dok se u prvom krugu stalno naglašavao problem sa obranom protiv Rusa obrana je funkcionirala, no napad je bio u grču: "Potpuno se slažem, no moramo naglasiti da su i Rusi na takav način otvorili ovo prvenstvo i danas su izašli puno spremniji dok se mi jednostavno nismo snašli. Kažem, sad moramo pogledati snimku, skupiti glave i puno spremniji izaći protiv Francuza."

Pred kamere HTV-a izašao je i iskusni Nikola Vujčić: "Htjeli smo dobiti ovu utakmicu. Fizički smo bili spremni, dobro smo se "tukli" s njima, zadržali ih na šezdesetak poena, no napadački smo zakazali. Umor koji se pojavio pred kraj rezultirao je sa nekoliko promašaja na koje nismo navikli i to nas je stajalo pobjede."

Iskusni Vujčić bez zadrške priznaje i svoj udio u porazu za koji ne okrivljuje niti očito puno tvrđe obruče u Bydgoszczu: "Kad sam mislio da će skočiti nije, a kad nisam onda me nadskočio. Iako je činjenica da bi mi bili u prednosti da se zabilo više poena kako je nama tako je bilo i njima. Istina je da lopte malo lakše izlaze van, no sad imamo još dva dana da se priviknemo i puno spremnije izađemo protiv Francuza."

Na pitanje možemo li uopće parirati protiv jake Francuske Vujčić je vrlo siguran: "Ma možemo mi protiv svih. Činjenica je da ovo još uvijek nije prava Hrvatska. Mučimo se maksimalno, no nadam se da ćemo čim prije izaći iz ovog grča. Prije samo sedam dana u Ankari smo odradili fantastičan posao, a danas nam je svaki napad muka. Sigurno je da ćemo krenuti samo je pitanje kada. Nadam se što prije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!