Košarka

Tri poslastice

Branimir Korać • subota, 12.09.2009.
Tri poslastice
Foto: EPA

U subotu će na parket u Lodzu izaći drugih šest reprezentacija koje su prošle u drugi krug Eurobasketa. Očekuju nas tri velika susreta za koje je teško odrediti koji je jači...

Bez obzira što je Hrvatska u skupini E, moramo biti realni i priznati kako je skupina F drugog kruga kudikamo jača i kvalitetnija. Slijedom toga možemo reći kako je ovo u petak bila lagana predigra za ono što nas očekuje u subotu u Lodzu. Tri velika dvoboja, praznik za istinske ljubitelje košarke.

Prvi će na parket malo po "kazni" Španjolci. U prvom dijelu natjecanja nisu briljirali i sada se moraju iskupljivati. Prvo iskupljenje mogli bi imati protiv Turaka, sjajnih Turaka koji su odigrali izvrsno u prvom krugu i uvjerljivo zauzeli prvu poziciju u skupini. Čini se kako su Tanjevićevi izabranici "kliknuli" i počeli odlično igrati.

Turska je jedina koja je u drugi krug u skupinu F prenijela sve bodove, a sada će biti zanimljivo vidjeti hoće li moći zadržati visok kontinuitet igara iz prvog kruga. Španjolska se apsolutno mora podići, posjeduju najkvalitetniju momčad, ali nisu još pokazali niti dio onog pravog.

Nakon njih igrat će Poljaci i Srbi. U dvorani će sigurno biti pakao, Poljaci su na sve tri utakmice prvog kruga napravili sjajnu atmosferu i tako će biti i u ovom susretu. Srbija ima izuzetno mladu momčad koja je iznenadila sjajnom predstavom protiv Španjolske. Kvalitetu posjeduju, no pitanje je hoće li podleći atmosferi kakva će se stvoriti. Poljaci u toj atmosferi dokazano igraju iznad svojih mogućnosti i nikome, pa ni Srbima, neće biti lako.

U posljednjem meču dana igrat će Litva i Slovenija. Bit će to posebno zanimljiv dvoboj u kojem Litva hvata jedan od posljednjih vlakova za četvrtfinale. Katastrofalno su odradili prvi dio natjecanja i jedini su s minimalna dva boda u ovoj skupini. Slovenija igra jako dobro u Poljskoj, imali su veliku priliku i Španjolce svladati, i Litvi neće biti lako.

Raspored:
Turska - Španjolska 15:45
Poljska - Srbija 18:15
Litva - Slovenija 21:00.

Eurobasket, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Turska63:60Španjolska
Poljska72:77Srbija
Litva58:81Slovenija
1Slovenija (+3)30+46
2Turska (+4)21+32
3Srbija (+3)21+8
4Španjolska (+3)21+30
5Poljska (+3)03-50
6Litva (+2)03-66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!