Košarka

Turski san traje

Branimir Korać • subota, 12.09.2009.
Turski san traje
Foto: EPA

Prva utakmica skupine F drugog kruga Eurobasketa ponudila je pregršt neizvjesnosti, a na kraju je Turska u triler završnici uzela pobjedu protiv Španjolske 63:60...

Odlična utakmica u Lodzu na startu drugog kruga tamošnje skupine. Španjolci su tražili pobjedu pod svaku cijenu protiv vrlo dobre Turske, međutim na kraju nisu uspjeli slaviti, Sergio Llull nije realizirao ključni napad i Turska je slavila.

Početak utakmice bio je odličan po Španjolce koji su uz sedam poena Rudyja Fernandeza vrlo brzo otišli na 14:8 i odvojili se po prvi put na susretu. Međutim Turci su imali raspoloženog Omera Asika koji je uz tricu Tuncerija vratio Tursku u egal, a zatim i u vodstvo.

Vezane vijesti

Na startu druge dionice Španjolci igraju sjajnu obranu i Turci ulaze u probleme i Španjolska odlazi na 27:20. Ponovno su se Turci vratili i spriječili Španjolsku da sačuva prednost na duže vrijeme, Asik im je stvarao ogromne probleme, a dvije minute prije kraja prvog poluvremena ponovno je Turska došla do prednosti novom tricom Tuncerija za 33:31. Na poluvrijeme se otišlo s prednosti Turaka 36:34 nakon što je Ilyasova ubacio tri tri sekunde prije kraja prvog dijela.

Asik s 13 i Tunceri s osam poena vukli su Turke u prvom dijelu dok je vrlo dobro bio zatvoren Hidayet Turkoglu koji je ostao na samo dva poena.

S egal igrom nastavilo se i u drugom poluvremenu i u završnih pet minuta susreta momčadi su ušle rezultatski poravnate 55:55.

2:48 do kraja Turci odlaze na ugodnijih plus tri nakon krasne akcije Turkoglua i Erdena, minutu do kraja Turci gube loptu kod plus tri, krade ju Navarro i Španjolce približava na 61:60. Arslan 19 sekundi prije kraja promašuje otvoren šut i Španjolci kreću po pobjedu. Sergio Llull krenuo je na ulaz, ali blokirao ga je Asik, otišli su Turci u kontru gdje je namjernim prekršajem zaustavljen Erden koji ubacuje dva slobodna, a Turci čuvaju loptu do kraja i uzimaju pobjedu 63:60.

Najbolji kod Turske bili su Ersan Ilyasova s 15 poena i pet skokova te Omer Asik s 13 poena. Kod Španjolske Pau Gasol ubacio je 16 poena uz devet skokova, a Rudy Fernandez dodao je 16 poena i pet skokova.

Eurobasket, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Turska63:60Španjolska
Poljska72:77Srbija
Litva58:81Slovenija
1Slovenija (+3)30+46
2Turska (+4)21+32
3Srbija (+3)21+8
4Španjolska (+3)21+30
5Poljska (+3)03-50
6Litva (+2)03-66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!