Košarka

"Bit ćemo spremni"

Goran Markuš • četvrtak, 17.09.2009.
"Bit ćemo spremni"
Foto: EPA

Nakon još jedne velike pobjede protiv dosad neporažene Turske usprkos brojnim problemima sa ozljedama Boštjan Nachbar najavljuje potpuni oporavak i osvježenje Slovenije koja će do četvrtka i ogleda sa Hrvatskom biti potpuno spremna. S druge strane, iako je poražen Bogdan Tanjević sretan je što je izbjegao četvrtfinalni ogled sa Hrvatima...

"Za nas je ovo uistinu velika pobjeda", započeo je Boštjan Nachbar, igrač kojemu ide najviše zasluga za današnje tijesno slavlje Slovenaca: "Bila je to zaista teška utakmica, no velika je stvar kad u eliminacijski dio ulaziš sa pobjedom nad donedavno neporaženom ekipom na leđima."

Međutim, glavni problem Slovenije i dalje su brojne ozljede koje su samim time i razlog zbog kojeg je još uvijek prilično upitno koja će slovenska postava izaći protiv naše reprezentacije: "Danas smo igrali bez trojice igrača, no momčad se nije predala i odličnom igrom upisali smo još jedno slavlje. Dva dana sasvim su dovoljna da se spremimo za ogled sa susjedima, no da u susret ulazimo i sa samo petoricom igrača mogu vam garantirati da ćemo dati sve od sebe da osiguramo još jednu veliku pobjedu na ovom Eurobasketu."

Vezane vijesti

S druge strane ovakvim ishodom nije nezadovoljan niti izbornik turske reprezentacije Bogdan Tanjević: "Generalno gledano zadovoljan sam onime što smo danas pokazali. Imali smo svoju šansu, no lopta nekad jednostavno ne uđe kad je to nužno. Sad nas u četvrtfinalu čeka vrlo iskusna Grčka, no s druge strane mogli smo se sukobiti sa Hrvatima koji u momčadi imaju deset ili čak 11 odličnih igrača."

Eurobasket, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Litva79:89Srbija
Poljska68:90Španjolska
Turska67:69Slovenija
1Slovenija (+3)30+46
2Turska (+4)21+32
3Srbija (+3)21+8
4Španjolska (+3)21+30
5Poljska (+3)03-50
6Litva (+2)03-66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!