Košarka

Bez domaćina među osam

Branimir Korać • srijeda, 16.09.2009.
Bez domaćina među osam
Foto: EPA

U dvoboju na sve ili ništa Španjolska je pregazila reprezentaciju Poljske i s visokom prednosti uzela pobjedu i plasirala se u četvrtfinale...

Dvoboj u kojem su obje momčadi morale ići na pobjedu bio je onaj između Španjolske i Poljske. Pobjednik je išao u četvrtfinale dok je poraženi otpadao i završavao natjecanje. U igri s tako velikim ulogom iskusnija i kvalitetnija Španjolska s lakoćom je svladala domaćina Poljsku.

Španjolska je autoritativno otvorila utakmicu i odmah povela sa 7:0 i domaćinu je bilo izuzetno teško vratiti se. Već u osmoj minuti Španjolska dolazi po prvi put na dvoznamenkastu prednost nakon blokade Gasola i trice Navarra na drugoj strani za 19:9.

U drugih deset minuta prednost je nastavila rasti, Španjolci su pogađali baš sve otvorene šuteve dok je Poljska s druge strane uopće teško i dolazila do otvorenog šuta.

U 17. minuti već je bilo 38:22 za Španjolce, a na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Španjolske 42:26. Španjolce je jednostavno u prvom poluvremenu, za razliku od većine ostalih utakmica, služio vanjski šut dok su Poljaci na drugoj strani u napadu izgledali konfuzno i pogubljeno.

U drugom dijelu nije se ništa promijenilo. U trećoj četvrtini Španjolska nastavlja sa sjajnom igrom i nije trebalo puno vremena da se odvoji i na 30 poena viška. Pitanje pobjednika nije bilo uopće upitno i ostalo je samo za vidjeti s kolikom će prednosti Španjolci slaviti.

Na kraju je bilo 90:69 u susretu u kojem je Španjolska posve dominirala i pokazala kako igra sve bolje uoči ulaska u nokaut fazu.

Najbolji kod Španjolske bili su Juan Carlos Navarro s 23 poena (sedam trica) i Pau Gasol s 20 poena i pet skokova. Kod Poljske 20 poena ubacio je David Logan, a 12 poena uz 12 skokova Marcin Gortat.

Eurobasket, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Litva79:89Srbija
Poljska68:90Španjolska
Turska67:69Slovenija
1Slovenija (+3)30+46
2Turska (+4)21+32
3Srbija (+3)21+8
4Španjolska (+3)21+30
5Poljska (+3)03-50
6Litva (+2)03-66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!