Nogomet

Kovač: "Anderlecht je bio slab"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 17.09.2009.
Kovač: "Anderlecht je bio slab"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mali smo broj Dinamovaca uspjeli uloviti u mix-zoni nakon nes(p)retnog poraza od Anderlechta, jer većina ”zvijezda” Dinama pobjegla je bez riječi. Pričljivi u pobjedama, sićušni u porazima, to je standard koji već godinama postavlja dio Dinamovih nogometaša…

Jadno su se večeras ponijeli neki igrači hrvatskog prvaka nakon utakmice kada su vrlo "lukavo zaobišli" novinare, a tako i svoje navijače zbog kojih postoje i vrlo dobro zarađuju, i stadion napustili kroz izlaz na kojem ih nisu čekala neugodna pitanja.

Nakon što je promašio jedinu šansu Dinama na utakmici, Mario Mandžukić nije smatrao potrebnim svoja razmišljanja podijeliti s okupljenim novinarima koju su tako, već po starom običaju, čekali oko sat vremena ispred svlačionice. Iskreno, nije to ništa previše čudno za reprezentativca Hrvatske koji je već imao sličnih ispada kada su u pitanju novinari, no čudno je što su se istim putem za njim uputili i, inače vrlo korektni i medijima otvoreni, Tomislav Butina i Ivica Vrdoljak.

S takvim stvarima problema nije imao Robert Kovač, prekaljeni internacionalac je pred mikrofonima komentirao poraz od 0:2 shvaćajući kako je i to dio posla kojim se bavi; kada ide i kada ne ide:

”Što reći nakon što su nam dva puta puknuli po golu i dali dva gola, stvarno mi nije jasno kako se to može dogoditi. U prvom dijelu smo igrali dobro, bili smo bolji, a umjesto da nastavimo tako igrati, odmah nam je pala igra u nastavku, kao i koncentracija. Oni su polako preuzimali konce igre. Nismo ni mi imali baš neke šanse, u prvom dijelu onu Mandžukića, to je jedino što možemo reći da je bila prava prilika.”

Protivnik nije puno pokazao: ”Anderlecht je bio slab. Iskoristili su svoje šanse, iako onaj slobodnjak stvarno nije šansa. U Europi se sve kažnjava i svaka pogreška je skupa, danas smo to dobro osjetili na svojoj koži. ”

Akcije Dinama nakon ovog poraza ne izgledaju najbolje: ”Ima još dosta utakmica, natjecanje je tek počelo. Normalno da sada nije lako. Kada se pogleda svih 90 minuta, bili smo bolja momčad, igrali smo dobro, kombinatorno, ali što nam to vrijedi kada oni imaju tri boda, a mi nulu.”

Prvi dio Dinamo je odigrao dobro, no u drugom dijelu i Anderlecht je izišao iz svoje čahure: ”Oni su igrali na kontre i polukontre; mi nismo stvarali šanse, ali smo držali loptu oko njihovog šesnaesterca prvih 45 minuta. U drugom dijelu više nije bilo tako, lako su izlazili i više se igralo na našoj polovici.”

Puno je vike na suđenje digao Krunoslav Jurčić, dok je iskusni Kovač suđenje ipak puno mirnije komentirao: ”Uvijek možemo diskutirati o suđenju; mislim da je mogao bolje suditi, ali ne možemo okriviti suca za poraz. ”

Ipak, ni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije nije bio presretan s projektom s pet sudaca: ”Očekivao sam da će biti bolji, možda je ono na Mandžukiću trebao biti penal, što je trebao vidjeti onaj peti sudac koji tamo stoji. Ne znam zašto su ga tamo onda postavili, samo da ga plaćamo bezveze. ”

Čestitke Kovaču što je profesionalno odradio i taj dio svog posla, a trošiti previše riječi na one koji nisu smogli snage za tih 30 sekundi – nema smisla. Nije im ni prvi ni zadnji puta…

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!