Košarka

Hrvatska pred imperativom pobjede

Vedran Babić • subota, 19.09.2009.
Hrvatska pred imperativom pobjede
Foto: EPA

Rasplet prve utakmice razigravanja za mjesta na Eurobasketu nije povoljan za Hrvatsku. Naime, Francuska je na krilima Tonyja Parkera s 80:68 pobijedila Tursku, što znači da izabranici Jasmina Repeše danas moraju dobiti Ruse inače neće vidjeti Svjetsko prvenstvo u Turskoj dogodine...

Iako su odigrali odličnih prvih 20 minuta, u jednom trenutku imali čak i 19 koševa viška, košarkaši Turske nisu nastavili jednakim tempom te su ipak upisali poraz od Francuske i sutra će protiv lošijeg iz dvoboja Hrvatska - Slovenija igrati za 7. mjesto. U prijevodu, to znači da ukoliko Hrvatska ne pobijedi Sloveniju, neće vidjeti SP dogodine jer Turska kao domaćin više ne može biti plasirana među prvih šest na Eurobasketu.

Što se same utakmice između Francuske i Turske tiče, Turci su predvođeni raspoloženima Türkogluom i Asikom krenuli sjajno i nakon početnih 12:6 prvu četvrtinu završili s visokih 26:12. Ubrzo su se Francuzi našli i u najvećem zaostatku (31:12), no u posljednje tri i pol minute druge četvrtine malo su se konsolidirali i smanjili na 43:32.

Vezane vijesti

I onda, potpuni pad u igri turske reprezentacije. Samo šest minuta trebalo je Francuskoj da prvo preokrene rezultat i košem najboljeg igrača Tonyja Parkera povede 53:52, da bi krajem treće i početkom posljednje dionice napravila seriju od čak 17-0 i riješila utakmicu pri rezultatu 76:59.

Parker je bio neumoljiv, postigavši double-double učinak (28 koševa, 10 asistencija, 4 skoka) za 36 minuta na parketu. Diot, Batum i Florent Pietrus ubacili su po 13, dok su jedini dvoznamenkasti kod Turaka bili Türkoglu s 15 i Asik s 11 poena. Ersan Ilyasova nije niti nastupio.

Eurobasket, završnica

za 5. mjesto

Francuska80:68Turska
Hrvatska76:69Rusija
Hrvatska62:69Francuska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!