Ostali sportovi

Prekrasan meč, suze za Hrvatice

Ivana Strahija • ponedjeljak, 28.09.2009.
Prekrasan meč, suze za Hrvatice

Jedan od svega sedam, a ukupno 24 meča, koji je otišao u peti set u prvoj rundi Europskog odbojkaškog prvenstva u Poljskoj bio je onaj između Hrvatica i Španjolki. Nakon iscrpljujuća dva sata, u suzama su ostale Hrvatice.

Znali smo da će o prolasku Hrvatske u drugi krug natjecanja odlučivati utakmica protiv Španjolske, no čini se da naše odbojkašice to baš i nisu u potpunosti shvatile tako. Da jesu, ne bi toliko griješile, ujedinjeno je mišljenje.

Španjolke nisu pokazale impresivnu igru i teško je vjerovati da će u drugom krugu natjecanja učiniti mnogo. No, prolaskom su oduševljene: "Meč je bio prekrasan, a mi smo se borile do samog kraja. To je sportski, nikad se ne predavati, a nama se isplatilo", rekla je nakon utakmice španjolska kapetanica Amaranta Fernandez.

Slično je potvrdio i španjolski izbornik Gido Vermeulen: "Danas smo ispisali nove stranice u španjolskoj sportskoj povijesti, osvojili smo prvu pobjedu ikad na europskim prvenstvima. Međutim, Hrvatice zaslužuju naše poštovanje, nisu se pokolebale nakon naših 2:1 u setovima. Peti set je lutrija, mi smo ovaj puta imali malo više sreće."

Hrvatskoj strani povijesni uspjeh Španjolske nije ublažio žal: "Netko je morao izgubiti i užasno sam razočarana što smo upravo mi ispale iz natjecanja. Danas smo igrale bolje no prva dva dana, ali su Španjolke očito bile malo bolje od nas. Svakako čestitam Španjolkama, ali i svojim suigračicama. Jesmo tužne, ali se nemamo čega sramiti", rekla je hrvatska kapetanica Maja Poljak.

Miroslav Aksentijević, hrvatski izbornik, objasnio je poraz riječima: "Igrali smo na visokoj razini, ali samo dva seta. Na žalost, prvenstvo je za nas gotovo, ali ja sam svejedno ponosan na moje cure. Natjecanje je za nas bilo iznimno teško."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!