Ostali sportovi

Nenadoknadiv gubitak za Dolphinse?

Mario Majdić Natrlin • utorak, 29.09.2009.
Nenadoknadiv gubitak za Dolphinse?
Foto: Zvonimir Miletić

Američki nogomet ne štedi svoje igrače i veoma brzo uzima danak. Momčadi u NFL-u nerijetko posrću zbog ozljeda najvažnijih igrača pa je svima cilj sačuvati svoja najjača oružja. Dolphinsi i Coltsi, samo su neki kojima su ozlijeđeni ključni starteri...

Pennington izgubljen, Thigpen u Miamiju

Dodavač Miami Dolphinsa, Chad Pennington, napustio je nedjeljnu utakmicu protiv Chargersa zbog ozljede ramena desne ruke radi koje će izbivati do kraja tekuće sezone.

Dodavač koji je prošle godine stigao u Miami i odveo momčad u doigravanje već godinu nakon katastrofalne 1-15 sezone, zatražio je i drugo mišljenje vezano za svoju ozljedu ramena, a mediji su ubrzo neslužbeno objavili najgoru vijest.

Službena informacija iz kampa Dolphinsa potvrdila je glasine postavljanjem Penningtona na listu ozlijeđenih rezervi. Dovođenje dodavača Tylera Thigpena iz Kansas Cityja u momčad (u zamjenu za neodređeni izbor na draftu 2010.), znak je da Bill Parcells i stručni stožer Dolphinsa, ništa ne žele prepustiti slučaju. Thigpen će podupirati Chada Hennea koji će uskočiti na mjesto Penningtona.

Pennington (jedan TD, dvije presječene lopte) je iznimno bistar dodavač, ujedno i najprecizniji u povijesti lige, koji ne čini puno pogrešaka i veoma se dobro uklopio u wildcat formaciju napada koju njeguje trenerski tim Dolphinsa. Koliko će ga Henne kvalitetno moći zamijeniti, pitanje je o kojem ovisi uspjeh sezone Dolphinsa, koji je ionako u pitanju zbog tri poraza na početku sezone.

Obrana Coltsa ostala bez Freeneyja

Indianapolis Coltsi su u sezonu krenuli s omjerom 3-0, a jedna od žrtava im je bio upravo Miami koji je obranu Coltsa držao na terenu preko 45 minuta. Jedan od njenih najvažnijih igrača, defensive end, Dwight Freeney, pretrpio je ozljedu u pobjedi nad Cardinalsima, koja će ga držati izvan terena dva do tri tjedna.

Coltsi tu vijest nisu službeno potvrdili, a ukoliko je istinita, bit će to velik gubitak za ovu nekonstantnu obranu. Već im nedostaje safety, Bob Sanders, a njih dvojica su praktički dva najvažnija igrača za tu skupinu.

Freeney (29) je igrač s najviše obaranja dodavača u povijesti Coltsa (74.5 u karijeri), a ove sezone ih je već rušio četiri puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!