Nogomet

45 minuta za pad Liverpoola

Borna Rupnik • utorak, 29.09.2009.
45 minuta za pad Liverpoola
Foto: EPA

Viole su se briljantnom igrom u prvih 45 minuta domogle bodova protiv Liverpoola, a u junaka utakmice prometnuo se Stevan Jovetić, zamjena za kažnjenog Alberta Gilardina. Lyon u Mađarskoj zahvaljujući brzom golu nije imao nikakvih problema...

Fiorentina - Liverpool 2:0
(Jovetić 28', 37')

Fiorentina je u prvom poluvremenu potpuno nadigrala Liverpool. Englezima je presudio Stevan Jovetić pogocima u 28. i 37. minuti. Mladi je napadač prvo iskoristio proigravanje Cristiana Zanettija i mirno riješio situaciju jedan-na-jedan protiv Pepea Reine, a potom je najbolje reagirao na loptu Juana Vargasa. Momčad Rafaela Beniteza u međuvremenu je uputila ukupno jedan jedini udarac prema Fiorentininom golu.

Redsi su u drugom poluvremenu zaigrali bolje, no bez konkretnog učinka. Konačna im statistika naposljetku ide u prilog, ali to neće isprati blijed dojam i umanjiti zasluženost slavlja Jovetića, raspoloženog Marchionnija, neumornih Zanettija i Montoliva te ostatka talijanske družine. U trećem kolu na Anfield stiže Lyon.

Debrecen - Lyon 0:4
(Källström 3', Pjanić 13', Govou 24', Gomis 51')

Lyon je u Debrecenu otpor domaćina slomio u trećoj minuti preko Šveđanina Kima Källströma. Rani je pogodak Francuzima dao krila i već je u 13. minuti bilo 2:0. Odlični Miralem Pjanić zabio je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, a deset minuta kasnije sudjelovao je i u akciji za 3:0, kada se među strijelce upisao Sidney Govou.

Na 4:0 povisio je Bafetimbi Gomis početkom nastavka - iskoristio je Källströmovu dugu loptu, zaobišao vratara Poleksića i hladnokrvno zapečatio Debrecenovu sudbinu. Francuski se predstavnik tako doveo u vrlo ugodnu situaciju da s maksimalnim brojem bodova iz dvije utakmice čeka nastavak natjecanja.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Fiorentina2:0Liverpool
Debrecen0:4Lyon
1Fiorentina 614:7+715
2Lyon 612:3+913
3Liverpool 65:7-27
4Debrecen 65:19-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!