Nogomet

Dva lica Reala, katastrofa Milana

Ivana Spahija • srijeda, 30.09.2009.
Dva lica Reala, katastrofa Milana
Foto: EPA

Susreti drugog kola skupine C ponudili su uvjerljivu pobjedu madridskog Reala, koji je briljantnim drugim poluvremenom potpuno potopio francuski Marseille. Milan nije uspio doći do druge pobjede u najelitnijem europskom natjecanju, sramotnu formu crveno-crnih dobro je iskoristio švicarski Zürich za najveće iznenađenje dana...

Milan - Zürich 0:1
(Tihinen 10')

Katastrofalna forma nogometaša Milana plodove ubire i van talijanskog prvenstva, Rossoneri su najnoviji u nizu kikseva ostvarili porazom od Züricha pred domaćima navijačima na San Siru. Švicarci su potpuno neočekivano pogotkom već u desetoj minuti uzeli sva tri boda talijanskom velikanu, a potpuna nemoć Milanova napada najbolje se vidi u činjenici da su crveno-crni tek nekoliko puta u svih 90 minuta ozbiljnije zaprijetili vratima gostiju.

Lošije otvaranje nogometaši Milana nisu mogli niti zamisliti. Iz prve prilike gostiju izrodio se pogodak, u desetoj minuti je, nakon izvedenog udarca iz kuta, Tihinen loptu glavom pospremio u mrežu nemoćnog Storarija za velikih 1:0 Švicaraca usred San Sira. Najveću priliku za izjednačenje Rossoneri su propustili u 25. minuti kada je Inzaghi glavom gađao malo pokraj gola Züricha.

Milan se probudio u drugom dijelu, vratima gostujućeg vratara Leonija u nekoliko je navrata opasno zaprijetio Inzaghi, ali bez uspjeha. Očajnički pokušaj u 88. minuti ostvario je Ambrosini, ali je pogodio vratnicu gola Züricha, koji je na San Siru zasigurno ostvario jedno od svojih najvećih dostignuća i s minimalnih 1:0 uzeo sva tri boda Milanu te Rossonere stavio u vrlo tešku situaciju uoči nastavka natjecanja.

Real Madrid - Marseille 3:0
(Ronaldo 58', 64', Kaka 61')

Nogometaši madridskog Reala s uvjerljivih su 3:0 na prepunom Bernabeuu potopili goste iz Marseillea i učvrstili prvo mjesto u skupini. Najskuplja europska momčad u ovom je susretu prikazala dva lica, relativno loše prvo poluvrijeme nije dalo naslutiti odličan rasplet u nastavku, kada su se Madriđani potpuno raspucali i u samo nekoliko minuta bljeska potpuno potopili Marseille.

Prvo poluvrijeme ponudilo je dosta neuvjerljivu igru najskuplje momčadi Europe, neke "pokušaje" Cristiana Ronalda i Karima Benzeme bez problema je zaustavljala obrana gostiju. Štoviše, Marseille je u prvom dijelu bio konkretniji, gosti su vratima Casillasa zaprijetili u 25. minuti kada je domaći vratar uspio obraniti opasan pokušaj Nianga. Real je mogao povesti pokušajem Benzeme u 39. minuti, ali je Francuz škaricama loptu poslao malo iznad grede.

Otvaranje drugog dijela ponudilo je bolju igru za domaćine, u 57. minuti je Ronaldo napokon skinuo "paučinu" s mreže gostiju i matirao Mandandu za vodstvo Reala od 1:0. Najskuplji se igrač svijeta prometnuo u junaka susreta samo minutu kasnije izborivši jedaneasterac nakon prekršaja Diaware, koji je ujedno zaradio i crveni karton. Najstrožu kaznu sigurno je realizirao Kaka za vodstvo Reala od 2:0. To je ujedno označilo i potpunu propast gostiju iz Marseillea, samo dvije minute kasnije Ronaldo je nakon asistencije Benzeme ponovno zatresao mrežu Mandande za konačnih 3:0 i nastavak dominacije španjolskog velikana.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Milan0:1Zürich
Real Madrid3:0Marseille
1Real Madrid 615:7+813
2Milan 68:7+19
3Marseille 610:1007
4Zürich 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!