Nogomet

Potpićan umalo pokvario odličan nastup

Matej Milanović • četvrtak, 01.10.2009.
Potpićan umalo pokvario odličan nastup
Foto: Davor Sajko

U prvom kolu skupine 5 prvog kruga malonogometne Lige prvaka Potpićan 98 u Puli je pobijedio srpsku Kolubaru iz Lazarevca s 4:3 nakon što su vodili s dva gola prednosti gotovo cijelo drugo poluvrijeme, da bi se na kraju morali žestoko boriti za pobjedu...

Potpićan 98 - Kolubara Lazarevac 4:3 (1:0)

Potpićan 98: Funčić, D. Novoselac 1, K. Drndić, Tomljanović, P. Drndić 2, Didović, Bojkić, Radusin 1, Kosir, Hoxha, Trener: Zoran Peruško

Kolubara Lazarevac: Rakičević, Šošo, Perišić, Živić 1, Pantelić, Tomin 1, Ranković, Lazić, Borojević 1, Ranisavić, Ranisavljević, Đurašović, Trener: Ivan Jovanović

Suci: Belazquez Sierra (Španjolska), Cardoso (Portugal)

U protekla dva dana došle su tri loše vijesti za malonogometnog prvaka Hrvatske, Potpićan 98. Naime, doznali su da nisu na vrijeme registrirali dvojicu pojačanja, Kljunića i Slavena Novoselca, a nakon toga su primili i obavijest da Alen Lalić mora odraditi jednu utakmicu kazne zbog crvenog kartona kojeg je dobio u redovima sarajevskog Partizana prije tri godine.

No, usprkos tome utakmica je dobro počela za prvaka Hrvatske. U četvrtoj minuti Patrik Drndić je presjekao loptu loše dodavanje igrača Kolubare i nakon što je prešao golmana lagano poslao loptu u mrežu za 1:0 Potpićana.

Uglavnom su napadali srpski igrači koji su uglavnom pucali s udaljenosti, ne uspijevajući probiti obrambeni bedem Potpićana, koji je s druge strane konstantno bio spreman na kontru te time vršio ogroman pritisak na protivnike i dolazio u izgledne prilike za pogodak.

U 14. minuti Potpićan je umalo povećao svoje vodstvo nakon nove kontre, no na liniji je loptu zaustavio igrač Kolubare, a potom je na nju vratar Zoran Rakičević stigao prije protivnika spasivši gol doslovce u zadnji čas. Do kraja prvog dijela Kolubara je skupila nekoliko prilika, ali je dobrim reakcijama Roberto Funčić zadržao prednost Potpićana.

U 23. minuti Patrik Drndić je izigrao nekoliko protivnika i odlično pucao za drugi gol Potpićana i veliku prednost, ne samo na rezultatskom, već i na psihološkom planu. No, tri minute kasnije Milan Živić zabio je lijep pogodak iz okreta iz jako teške pozicije. Samo napad kasnije Patrik Drndić je mogao upisati treći pogodak i riješiti utakmicu, ali se nije snašao pred Rakičevićem.

Pritisak Potpićana se nastavio i samo je vratnica spasila srpsku momčad niti minutu nakon Drndićevog promašaja. U 29. minuti prvo je Rakičević obranio odličan udarac Dražena Novoselca i skrenuo ga na vratnicu, da bi u kontranapadu Kolubara pogodila vratnicu, a nakon sumnjivog kontakta na pet metara od gola Potpićana hrvatski je prvak krenuo u kontru.

Kolubara je izvukla loptu, no Sašo Đurašović je očajnim dodavanjem pred svojim golom poklonio loptu Novoselcu kojem nije preostalo drugo nego realizirati lagani pogodak za ponovni odlazak na mirnije vodstvo, 3:1.

Uslijedio je potpuni raspad srpskog sastava i nova odlična prilika za Sanela Bojkića kojeg je inspirirani Rakičević spriječio da postigne četvrti pogodak. U zadnjih pet minuta je Lazarevac igrao bez golmana kada su bili u posjedu lopte i u 36. minuti su dvaput imali stopostotne prilike, drugu praktički na prazan gol, no oba puta se lopta zaustavila na stativi.

Minutu kasnije Dalibor Radusin iskoristio je prazan gol gostiju i povisio na 4:1, a već u idućem napadu na 4:2 postavio je Borojević. Dvije minute prije kraja utakmice Aleksandar Tomin smanjio je na 4:3 i natjerao hrvatski sastav da do samog kraja strahuje za pobjedu.

U zadnjoj minutu Kolubara je dvaput mogla izjednačiti, ali je Poptićanu prvo pomogla vratnica, a zatim i vratar Funčić koji je jedan od najzaslužnijih što je Potpićan pobijedio.

Prvak Hrvatske je odlično odigrao 35 minuta, a nakon toga su velikim padom u igri ugrozili pobjedu. Sada im preostaje pobijediti najlakšeg protivnika u skupini, Omoniju, i time vrlo vjerojatno osigurati nastup u elitnom krugu. Kolubara je pak imala inicijativu gotovo cijeli susret, no nisu imali nikakav pravi odgovor na kontre Potpićana i samo srećom su pred kraj utakmice bili blizu bodu.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!