Automoto

Vettel: "Želio sam se i zabavljati"

Borna Rupnik • nedjelja, 04.10.2009.
Vettel: "Želio sam se i zabavljati"
Foto: EPA

Sve se poklopilo Sebastianu Vettelu u Japanu. Prvo mjesto u kvalifikacijama pretvorio je u deset pobjedničkih bodova, a dvojcu iz Brawn GP-a pripale su samo mrvice. Naslov mu je još uvijek jako daleko, no nije nedostižan...

Samo je jedna opcija ostavljala Sebastiana Vettela u borbi za naslov prvaka - pobjeda uz podbačaje Jensona Buttona i Rubensa Barrichella. Dio njegovog posla obavile su FIA-ine kazne poslije kvalifikacija, ali on je svoju dužnost odradio besprijekorno.

"Kakva utrka! Znali smo da smo favoriti i bili smo uvjereni da možemo obraniti prvo mjesto", rekao je mladi Nijemac poslije utrke. "No, za početak je trebalo startati. U prošlosti sam to znao činiti dobro, ali ovo je bilo napetije nego što sam mislio", dodao je.

Naime, odmah na početku pritisnuo ga je McLaren Lewisa Hamiltona s KERS-om. "Iznenada sam ga vidio s lijeve strane. Srećom, držao sam unutarnju liniju i tako ostvario prednost. Nakon toga sam smireno vozio krug po krug, a bolid mi je omogućio da stvorim prednost", prepričao je Red Bullov vozač.

Priznao je da se pri kraju opustio: "Imao sam utrku pod kontrolom i poslije drugog zaustavljanja u boksu želio sam se malo zabavljati. Međutim, tada su me upozorili da čuvam gume jer bi mogao osvanuti sigurnosni automobil - a upravo se to dogodilo dva kruga kasnije".

"To je nešto što nikako ne želite kada ste u vodstvu, ali naposljetku smo uspjeli. Vrištao sam od sreće. Lijepo se vratiti na vrh", zaključio je Sebastian Vettel.

Njegov momčadski kolega silno se trudio oboriti rekord po broju odlaska u bokseve u jednoj utrci. "U prvom krugu mi se olabavio štitnik za glavu. Isti se problem pojavio i u drugom krugu te su mi ga u boksu morali zalijepit. Poslije toga smo samo testirali neke stvari za buduće utrke, drugo nismo mogli", objasnio je Mark Webber.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!