Automoto

"Pokušavali smo se nadmašiti"

Borna Rupnik • nedjelja, 04.10.2009.
"Pokušavali smo se nadmašiti"
Foto: EPA

Jarno Trulli kroz bokseve se probio do drugog mjesta, ispred svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona, i tako Toyoti nakon Singapura donio još jedan razlog za veselje...

S obzirom na loš dan Kazukija Nakajime, Japanci su se mogli okrenuti navijanju za Toyotu, a Jarno Trulli donio im je drugo mjesto u utrci na kojoj zbog ozljede nije nastupio Timo Glock.

"Fantastičan je osjećaj stajati na pobjedničkom postolju domaće utrke. Ovo je velik rezultat cijele momčadi, uključujući i Timu. Žao mi je što se nije mogao utrkivati, imamo nove dijelove na bolidu i mogli smo se nositi gotovo sa svima", ispričao je talijanski vozač.

Ključ dobrog plasmana, vjerovao je, leži u dobrom startu: "Znao sam da će to biti najteži dio utrke. Pokušao sam zadržati poziciju, ali Lewis me ipak prošao. Cijelu sam se utrku borio s njim i uživao sam nizati što brže krugove - to mi je bila najbolja taktika".

"Naravno, nije bilo lako, ali ostao sam blizu njega. Bilo je samo pitanje hoću li stvoriti dovoljno pritiska, a kada sam ga nakon drugog zaustavljanja prestigao, bez većih sam problema ostao drugi, čak i nakon izlaska sigurnosnog automobila", dodao je Jarno Trulli, čija je budućnost u Toyoti, kao i budućnost cijele momčadi, još uvijek neizvjesna.

Lewis Hamilton otkrio je da ciljao na prvo mjesto: "Želio sam odmah prestići i Trullija i Vettela". No, Vettel se obranio, a Hamiltonu je preostala bitka za nižu stepenicu, koju je izgubio. Ipak, imajući u vidu početak sezone, ne može biti nezadovoljan.

"Bila je to dobra bitka s Trullijem. Ostvarivali smo vremena kao u kvalifikacijama, pokušavajući nadmašiti jedan drugoga za stotinku sekunde. Sveukupno, moj se bolid ipak nije uspio suprotstaviti njegovom. Malo sam vremena izgubio i zbog problema s mjenjačem, to me koštalo 100 metara spore vožnje kroz boks", kaže još uvijek aktualni svjetski prvak.

Hamilton je bio svjestan gubitka pozicije i prije nego što se vratio na stazu: "Nisam bio iznenađen kada je prošao pored mene. Iza sigurnosnog automobila pitao sam ekipu mogu li popraviti KERS kako bih vratio drugo mjesto, ali nisu uspjeli. Tako mu se nisam mogao dovoljno približiti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!