Automoto

"Nestrpljivo čekam kraj sezone"

Borna Rupnik • nedjelja, 04.10.2009.
"Nestrpljivo čekam kraj sezone"
Foto: EPA

Rubens Barrichello i Jenson Button nisu sjali od zadovoljstva nakon Velike nagrade Japana. Brazilac nije uspio osjetnije smanjiti prednost svog momčadskog kolege u ukupnom poretku, a Britanac si je dvije utrke prije kraja na vrat navukao i sada iznimno motiviranog Vettela...

Sedmo i osmo mjesto za Brawn GP u trenucima kada se bore za obje titule nije posebno dobar rezultat, no kada se zbroje sve muke oko kvalifikacija i poslije njih, nakon prospavane noći trojac Brawn, Button i Barrichello zaključit će da su najbitniji kakvi-takvi bodovi i odluku odgoditi za Brazil.

"Kvalifikacije su bile ključne", izjavio je Rubens Barrichello, "jer sam se plasirao ispred Jensona. Nadoknadio sam bod premda sam imao problema s postavkama i premda se nisam mogao nositi s Kimijem kada smo prešli na mekše gume. Da nije bilo sigurnosnog automobila, završio bih šesti i to me frustrira".

Sljedeća se utrka vozi u njegovoj domovini i imat će podršku publike u lovu na Jensona Buttona i svoj prvi naslov svjetskog prvaka. Bodovna razlika neće mu umanjiti vjeru u iznenađenje. "Radujem se utrci u svom Sao Paolu. Velika nagrada Brazila je za mene poseban događaj i dat ću sve od sebe kako bih se približio ukupnoj pobjedi", najavio je Barrichello.

Jenson Button kvalifikacije je završio kao sedmi, nakon kazne je krenuo deseti, a u prvom je krugu pao za još jedno mjesto. Stoga mu je bod velika stvar, ali titula nije osigurana. "Poslije onako uzbudljivih kvalifikacija najvažnije je bilo osvojiti bar ponešto. To sam i učinio. Imao sam brzinu i zadovoljan sam bolidom, no nisam uspijevao prestići teže bolide ispred sebe", rekao je prvi kandidat za Hamiltonovog nasljednika.

"Učinio sam sve što sam mogao i izvukao maksimum. Prioritet mi je bio izgubiti što manje svoje bodovne prednosti. Očekivali smo da će Sebastian Vettel biti dobar, ali smatram da posljednje dvije staze odgovaraju Brawn GP-u te s nestrpljenjem čekam kraj sezone", završio je Button.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!