Rukomet

Sjajni Hrvati ipak nedovoljni

Goran Markuš • nedjelja, 04.10.2009.
Sjajni Hrvati ipak nedovoljni
Foto: EPA

Velika je utakmica iza našeg Mirka Alilovića i Denisa Buntića, no usprkos njihovom trudu Ademar nije uspio spriječiti sjajni Kiel da dođe do dva boda već u prvom kolu ovosezonskog izdanja rukometne Lige prvaka. Također, uz očekivanu pobjedu gostujuće Barcelone deblji kraj je izvukao i KIF Kolding koji se iz Skopja vraća sa sasvim solidnih sedam golova prednosti...

Sjajnu predstavu priuštili su nam rukometaši Kiela i Ademara. Naime, iako se očekivala lagana pobjeda favoriziranih Nijemaca, Španjolci se nisu bili spremni predati i tek u 22. minuti prvi puta dolaze u minus. Nažalost po Ademar niti sjajni hrvatski dvojac, Denis Buntić sa osam golova te Mirko Alilović sa nekoliko uistinu spektakularnih obrana nisu uspjeli zaustaviti THW u naletu tijekom posljednjih minuta igre.

"Bila je to uistinu teška utakmica na kojoj smo morali pokazati apsolutno sve što znamo da bi stigli do pobjede. Međutim, iza nas je sad i sedmo uzastopno slavlje što dovoljno govori o kvaliteti i formi naše momčadi", zaključio je trener Kiela, Alfred Gislasson.

Vezane vijesti

Ništa lakše nije bilo niti Barceloni koja je nakon uvodnih nekoliko minuta pomalo šokantno gubila za nemalih pet golova od ipak prilično neiskusnije Amicitije. Međutim, nakon nekoliko vrlo ranih izmjena u momčadi gosti su proigrali te zahvaljujući snazi u završnim trenucima stigli do ipak prilično sigurne +12 pobjede.

"Zurich je odradio odličnih uvodnih 20 minuta, no tada su počeli padati što smo mi znali iskoristiti", zaključio je trener Barcelone, Xavi Pascual. Iako je njegova momčad poražena zadovoljan je bio i trener domaće Amicitije, Robert Nijdam: "Ponosan sam na svoje momke. Nažalost, Barcelona ima puno dužu klupu i ovog puta t je presudilo."

Ništa bolje nije prošao niti Vardar koji je gotovo cijeli susret bio "tu negdje", no nedostajalo je snage da se dođe do eventualnog izjednačenja. Posebice izjednačenu utakmicu gledali smo tijekom uvodnih 12 minuta, no tada domaćini polako gube ritam što su gosti mudro iskoristili. Svakako vrijedi spomenuti i izuzetno raspoloženog Hrvata, Krešimira Marakovića koji je sa šest golova predvodio svoju, nažalost ovog puta poraženu ekipu.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zürich27:39Barcelona
Vardar Skoplje25:32KIF Kolding
Kiel35:32Abanca Ademar Leon
1Kiel 10347:271+7617
2Barcelona 10341:279+6217
3KIF Kolding 10287:288-111
4Abanca Ademar Leon 10291:293-211
5Vardar Skoplje 10253:316-633
6Zürich 10254:326-721

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!