Zimski sportovi

"55 minuta nije dovoljno"

Borna Rupnik • nedjelja, 04.10.2009.
"55 minuta nije dovoljno"
Foto: Davor Sajko

Medveščakov vratar Robert Kristan bio je na udaru i protiv Red Bulla iz Salzburga. Obranio je svašta, ali poraz nije mogao spriječiti. Vjerojatno mu je zato novi izostanak pobjede, i to opet u produžetku, dosta teško pao...

Slovenac Robert Kristan redovito je jedan od najboljih pojedinaca na Medveščakovim utakmicama. Tako je bilo i u nedjelju protiv Red Bulla. Momčad iz Salzburga odnijela je dva boda zahvaljujući pogotku Matthiasa Trattniga 22 sekunde prije kraja produžetka.

"Meni nije nimalo lako kada ovako, pomalo bezveze, izgubimo utakmicu. Osjeti se pri kraju da smo malo umorniji od protivnika, koji završnice igraju punom snagom", rekao je čuvar mreže zagrebačkog sastava.

"Nama tada uglavnom preostaje samo čekati što će se dogoditi, a na taj nas način svatko može dobiti", požalio se.

Iako se Medvjedima ne može zamjeriti nedostatak truda, Kristan smatra da negativnu seriju treba što prije prekinuti: "Ovako ipak gubimo na samopouzdanju. To se više ne smije događati. 55 minuta nije dovoljno, moramo igrati svih 60 jer inače svi čekaju naše greške i iskoriste ih, bez obzira kakvo vodstvo imali u rukama".

No, Medveščakov ukupan dojam u uvodnoj fazi EBEL lige nije loš. Ostaje pomisao da se moglo i bolje, no s obzirom na sve okolnosti koje trenutačno prate hrvatskog predstavnika može se vjerovati da će kad-tad opet krenuti uzlaznom putanjom. "Stojimo tu gdje stojimo. Završen je tek prvi krug, ali mogli smo imati barem tri boda više na kontu", kaže Kristan.

"Sezona je duga. Trebamo što prije zaboraviti poraze i u svaku novu utakmicu krenuti ispočetka. Treba igrati čistih glava", završio je Kristan, čovjek koji je vjerojatno zaradio najviše pljeska prepune Ledene dvorane.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!