Nogomet

"Nismo bili dovoljno čvrsti"

Marin Pintur • četvrtak, 08.10.2009.
"Nismo bili dovoljno čvrsti"
Foto: Sandro Donda

Reprezentativci Hrvatske su izrazili zadovoljstvo teškom pobjedom nad žilavim Katarom, ali neki od njih su priznali da neke stvari večeras na Kantridi ipak nisu štimale. Svi se, za početak, okreću suboti i dvoboju u Ukrajini...

Prvi je pred novinare izašao dokapetan Darijo Srna. "Katar može biti zadovoljan današnjom utakmicom, kao i mi, jer smo ipak pobijedili. Prvo smo poluvrijeme odigrali jako dobro, stvarali smo šanse, ja sam mogao zabiti dva–tri gola. Drugo poluvrijeme je bilo slabije, ali najbitnije je da smo mi stvarali šanse što nije bio slučaj u utakmicama protiv Kazahstana i Bjelorusije. Također je bitno da se nitko nije ozlijedio", rekao je Srna. Na pitanje o okršaju Ukrajine i Engleske, Darijo je izjavio: "Ako ćemo gledati čisto s nogometne strane, sa strane kvalitete, onda je Engleska veliki favorit. Međutim, u nogometu se nikad ne zna", zaključio je kapetan Šahtara.

Debi iz snova je imao Nikica Jelavić koji je pogotkom u 90. minuti riješio pitanje pobjednika. "Nakon što smo poveli 2:0, možda je došlo do malog opuštanja što su gosti iskoristili. Odličan je osjećaj zaigrati u hrvatskom dresu i postići pogodak", riječi su Rapidovog golgetera.

Strijelac drugog pogotka i, čini se, ljubimac riječke publike Ivan Klasnić je bio kritičan prema igri reprezentacije. "Loše smo igrali, ali dobro je ispalo. U prvom poluvremenu smo stvorili dosta šansi, ali postigli smo samo dva gola. U srijedu je druga utakmica, ako u Ukrajini sve prođe po našim željama, siguran sam u našu pobjedu u Kazahstanu", rekao je napadač Boltona.

Defenzivni vezni naše izabrane vrste Ognjen Vukojević je gledao unaprijed i bio oprezan. "Iskreno se nadam da Englezi neće izgubiti. Mi se tada okrećemo dvoboju protiv Kazahstana koji odlučuje našu sudbinu. Međutim, neće ni nama biti lako jer su domaćini opasna momčad", govori Vukojević

Među posljednjima je među novinare izašao kapetan Robert Kovač koji je kao glavni razlog loše igre vidio nedovoljnu čvrstinu u duelu. "Mogu reći da smo prvo poluvrijeme odigrali dobro i stvorili dosta šansi. Nastavak je bio loš, nismo bili dovoljno skoncentrirani. Nepotrebno smo gubili lopte i nismo bili dovoljno čvrsti u duelu. Katar je puno slabija momčad od nas i nedopustivo je da nam u 90 minuta stvore više od pet opasnih kontri", zaključio je kapetan.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!