Nogomet

Video: Bolatti spasio Maradonu

Antonija Pavlić • četvrtak, 15.10.2009.
Video: Bolatti spasio Maradonu
Foto: EPA

Diego Armando Maradona ipak je s Argentinom izborio nastup na Svjetskom prvenstvu, pobijedivši u Montevideu izravnog konkurenta Urugvaj golom Marija Bolattija...

Izravni okršaj Urugvaja i Argentine u Monteviedu i borba za plasman na Svjetsko prvenstvo ipak nije donijela iznenađenje. Diego Armando Maradona i njegovi izabranici slavili su s rezultatom 1:0 i tako konačno osigurali vize za JAR.

Ipak, od starta utakmice činilo se kako će im Urugvaj uspijeti pomrsiti planove. Pokušavali su Jose Rodriguez, Andreas Scotti, Alvaro Perreira i Diego Forlan, no sve je njihove pokušaje ukrotio zaposleni Sergio Romero.

Bolji početak Urugvajci su prezentirali i na početku drugog dijela. Ponovno je Forlan zaprijetio udarcem iz daljine, no još je jednom na mjestu spreman bio Romero. Na konačno buđenje Argentine čekalo se pak gotovo do 61. minute.

Lionel Messi tada je iskočio iz "anonimnosti" predriblavši gotovo sve urugvajske braniče i idealno u šesnaestercu uposlivši Gonzala Higuaina. Realov veznjak, ipak, kao da je bio očaran Messijevim potezom i dopustio je Diegu Luganu da mu ispred nogu pokupi loptu.

U 83. minuti polako se počela rušiti domaćinska kula od karata. Caceres je oštrim startom nad Jonasom Gutierrezom zaradio drugi žuti karton i tako svoju momčad u posljednjih desetak minuta viktorije na gol Sergija Romera ostavio s igračem manje.

Brojčana prednost na terenu isplatila se zato Argentini već minutu kasnije. Messi je izveo slobodan udarac iskosa s 20-ak metara kratko do Verona koji je pucavši pogodio masu urugvajskih braniča u šesnaestercu. Lopta se iz gužve nekako došetala do Bolattija, koji je nešto ranije tek ušao u igru, a on ju je špicom uspio progurati pokraj urugvajskog čuvara mreže.

U ostalim utakmicama Brazil je remijem na svom terenu s Venezuelom potvrdio prvo mjesto u skupini s bodom više od drugoplasiranih Čilea i Paragvaja. Čileanci su u posljednjem kolu minimalnim rezultatom pobijedili Ekvador, dok je Paragvaj kod kuće poražen od Kolumbije s 2:0.

U dodatne kvalifikacije tako će ići Urugvaj (Ekvadoru je trebala pobjeda nad Čileom da ih prestigne), a tamo će koplja ukrstiti s Kostarikom koja nije uspjela u posljednjoj utakmici u Washingtonu pobijediti SAD (2:2) i tako se plasirati ispred posljednjeg izravnog putnika u Južnu Afriku, Hondurasa.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Južna Amerika:
Peru - Bolivia 1:0
Brazil - Venezuela 0:0
Čile - Ekvador 1:0
Paragvaj - Kolumbija 0:2
Urugvaj - Argentina 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!