Zimski sportovi

Čudo na Long Islandu!

Ante Jukić • četvrtak, 22.10.2009.
Čudo na Long Islandu!

Šest utakmica, po tri pobjede domaćina i gosta - najkraći je to mogući "presjek" noćašnjeg programa u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Među domaćim pobjedama nesumnjivo najviše odzvanja ona NY Islandersa, koji su gotovo već zaboravili kako to izgleda napustiti led s dva boda u džepu.

Vjerovali ili ne, dogodilo se i to. Nakon više od šest mjeseci "posta", koji se protegnuo od posljednje četiri utakmice prošle sezone, pa kroz uvodnih šest ove tekuće, NY Islandersi konačno su upisali pobjedu. Pali su noćas u Nassau Veterans Memorial Coliseumu Carolina Hurricanesi, a razvoj utakmice zorno je pokazao zašto momčad s Long Islanda ima taj "sitni" problem, zvan - kako pobijediti nekoga u NHL-u?

Naime, nakon što su preko Jackmana i Suttona otišli na 3:1 sredinom druge trećine, Islandersi su to vodstvo čuvali sve do same završnice, kada se dogodio scenarij koji smo već toliko puta vidjeli u njihovim dvobojima. U razmaku od samo 63 sekunde, Staal i Jokinen izbrisali su sve dobro što su domaći igrači gradili cijelu večer, i umjesto da sa svojim navijačima slave prvu pobjedu u sezonu, Islandersi su morali u produžetke i novih pet minuta neizvjesnosti. Kako u dodatnom vremenu pogodaka nije bilo, pobjednik je riješen u raspucavanju, a tu su Njujorčani bili besprijekorni. Mrežu Warda redom su pogađali Tambellini, Nielsen i Tavares, dok je jedini uspješan izvođač u redovima Hurricanesa bio Jokinen, tako da je veliko slavlje moglo početi.

Osim na Long Islandu, kazneni udarci riješili su noćas i dvoboj u St. Paulu, gdje su Minnesota Wildsi teškom mukom svladali najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, Colorado Avalanche. Junak domaće momčadi bio je Mikko Koivu, koji je pet minuta prije kraja izjednačio na 2:2, a potom u raspucavanju zabio jedini pogodak.

Boston Bruinsi dvaput su na svom ledu hvatali zaostatak protiv Nashville Predatorsa, prije nego je Begin u posljednjoj trećini pogodio za 3:2 i ostanak oba boda u TD Banknorth Gardenu. Zahvaljujući uraganskom početku (Grier, Pominville, Ellis i Myers zabili su u uvodnih deset minuta), Buffalo Sabresi s uvjerljivih 5:2 slavili su na gostovanju kod Florida Panthersa. Peti gol za goste dao je Vanek, dok su za Pantherse pogodili Reinprecht i Olesz.

U preostale dvije utakmice večeri, vidjeli smo možda i neočekivane pobjede gostujućih momčadi. Dallas Starsi su rezultatom 4:2 slavili u Anaheimu, a Vancouver Canucksi s 3:2 u Chicagu, iako je sve do same završnice prednost bila na strani Blackhawksa. Pogotke za preokret gostiju iz Kanade postigli su Grabner i Samuelsson.

NHL, rezultati, 21.10.2009: NY Islanders - Carolina 4:3 (SO), Boston - Nashville 3:2, Minnesota - Colorado 3:2 (SO), Florida - Buffalo 2:5, Chicago - Vancouver 2:3, Anaheim - Dallas 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!