Nogomet

Mandža, Morales, Pap: Što se dogodilo?

Tomislav Pacak • četvrtak, 22.10.2009.
Mandža, Morales, Pap: Što se dogodilo?
Foto: EPA

Osim vratara te dvojice stopera, Dinamo u Amsterdamu nije imao posebno raspoloženih igrača, a s obzirom da su neki od ključnih igrača bili potpuno izvan forme, ne čudi što je Dinamo praktički bez ispaljenog metka pao na Areni s 2:1. Tomečakov pogodak u sudačkoj nadoknadi samo je bljesak koji nema puno utjecaja na ukupni dojam..

Filip Lončarić: Među najboljima, bez ijedne situacije u kojoj mu se nešto može prigovoriti. Prvi pogodak primio je iz jedanaesterca, drugi s pet metara, a između ta dva neobranjiva udarca obranio je sve što je trebao, pa možda i malo više od toga. Kopljanici su dosta pucali, a Lončarić je tom izazovu odlično odgovorio.

Etto: Prilično slab nastup Dinamovog desnog beka – niti jednom nije prošao stranu, teško se zapravo sjetiti i situacije da je uopće pokušao, a u obrani se nije nametnuo kao dominantan. S lijeve strane stiglo je nekoliko ubačaja, uključujući i onaj za drugi pogodak, pri kojem je Suarez s lakoćom nadmudrio Dinamovog Brazilca.

Dejan Lovren: Izvrsna, reprezentativna utakmica mladog stopera koji iz dvoboja u dvoboj iskazuje visoku vrijednost. Lovren je dobio praktički sve dvoboje, igrao je žestoko, bezkompromisno, i nije prvi puta ove sezone Lovren bio među rijetkim dinamovcima koji nikome ne priznaju da je bolji.

Robert Kovač: Zajedno s Lovrenom činio vrlo dobar stoperski tandem, također imao niz dobivenih duela, iako su napadači Ajaxa individualno vrlo opasni. Šteta je što kod pogodaka nije bio bliže lopti, Kovač bi je vjerojatno na vrijeme izbio.

Leandro Cufre: Solidan, ne i sjajan. Pobjegao mu je Rommedahl kod drugog pogotka, jednom i Suarez (kada je pogodio stativu), a prema naprijed nije učinio mnogo. Ipak, ocjenu nedovoljan izbjegao je zahvaljujući nekoliko dobrih obrambenih reakcija, jer realno, nije imao lagani posao s obzirom da je večer proveo čuvajući Suareza i Sulejmanija.

Pedro Morales: Možda i najlošija ovosezonska predstava Čileanca kojem već drugu utakmicu zaredom ništa ne polazi za nogom. Čak ni iz slobodnih udaraca Morales ne uspijeva prebaciti živi zid, a pozicija na desnoj strani veznog reda ionako mu posebno ne leži – niti ima fizičke mogućnosti proći igrača, niti može ulaziti prema sredini i pucati desnom nogom, nema ni puno prostora za kreaciju. Sve to ipak ga ne opravdava za ovako loš nastup.

Ivica Vrdoljak: Dinamov defanzivni dio veznog reda izgubio je bitku s Ajaxovim, što mora ići i na dušu Vrdoljaka. Bivši ”zagrebaš” se trudio, dobio poneki duel, no uglavnom je ”lovio” brže i okretnije Ajaxove veznjake.

Milan Badelj: Ni obrambeno ni napadački Badelj se nije uspio nametnuti, a to je potrebno Dinamu da bi dominirao. Mladi veznjak imao je trenutke inspiracije, vidi se iz svakog dodira da Badelj i može i zna, no premalo je dobroga bilo u kontinuitetu da bi Badelj dobio visoku ocjenu.

Sammir: Pokazao je više od Moralesa, sam je sebi kreirao jedine dvije Dinamove prigode prije sudačke nadoknade, pokazao je da ima moć izdržati duel, proći bilo kojeg Ajaxovog igrača. Nažalost, Sammir to znanje nije uspio pretočiti u nešto korisno za momčad, bilo je tu previše soliranja (donekle i zbog manjka otvorenih suigrača), previše dodira i premalo brzih odigravanja.

Mario Mandžukić: Katastrofalno izdanje najeksponiranijeg Dinamovog igrača. U prošloj posjeti Areni Mario je briljirao, danas nije ni sličio na tog igrača. Osim što je nepotrebno skrivio jedanaesterac, Mandžukić je djelovao nezainteresirao, griješio je i u elementarnim stvarima poput štopanja lopte, nije se nudio, otvarao, niti jednom nije prošao čuvara ili zaprijetio suparničkim vratima. Premalo za igrača na kojem Dinamo temelji optimizam za europske uspjehe.

Dimitrios Papadopoulos: Grk je pokazao razočaravajuće malo, teško se sjetiti ijednog njegovog pravog poteza, osim povremenog uspješnog zadržavanja lopte. Dinamo ga sigurno nije doveo da bi tako igrao.

Ilija Sivonjić (od 62. minute): Unio nešto više živosti, brzine, okomitosti u odnosu na Moralesa, no nije imao kvalitetu da se to osjetnije odrazi na odnos snaga na travnjaku.

Ivan Tomečak (od 68. minute): Svoj prvi nastup na Areni pamtit će po pogotku u sudačkoj nadoknadi koji nije puno značio za ukupan rezultat, ali bi mogao puno značiti za Tomečakov status u momčadi.

Andrej Kramarić (od 88. minute): Igrao premalo za ozbiljnu ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!