Hrvatski kup, osmina finala, 27.10.2009, 17:00 h
Zagreb
Zagreb 3:1 Segesta
Segesta

Siščani bez iznenađenja

Mihaela Bradovski • utorak, 27.10.2009.
Siščani bez iznenađenja
Foto: FaH

Nogometaši Segeste nisu uspjeli napraviti iznenađenje i eliminirati prvoligaša u osmini finala Kupa. Zagreb se pokazao prejakim protivnikom za Segestaše i zasluženo je slavio 3:1..

Dvije momčadi koje su loše ušle u ovu prvenstvenu sezonu susrele su se u osmini finala Kupa. Zagreb je u Kranjčevićevoj ugostio Segestu i na kraju upisao pobjedu 3:1 slomivši otpor Segestaša tek u drugom poluvremenu.

U prvom poluvremenu nije viđeno previše kvalitetnog nogometa, važnost utakmice ostavila je traga na obje momčadi, no unatoč tome bilježimo nekoliko poluprilika.

Segesta je prva zaprijetila i to već u devetoj minuti kada je Džaferović skoro iskoristio pogrešku domaće obrane. U 15. minuti Segesta još jednom prijeti, ovaj put preko agilnog Martinaja čiji udarac s ruba 16 metara odlazi pokraj gola.

Prvi pravi pokušaj domaćina stigao je u 18. minuti kada Jugović sa 16 metara puca preko gola.

Do kraja poluvremena Zagreb je preuzeo igru, Segesta je ubilježila tek jednu prijetnju i to preko Perkovića iz daljine dok je na drugoj strani Kobetić spašavao vrata nakon dobrih pokušaja Piškora i Oršulića.

U drugom poluvremenu Zagreb ipak probija Segestinu obranu i dolazi do vodstva. Igrala se 55. minuta kada je Špičić probio stranu i ubacio za Krstanovića, a ovaj na drugoj stativi dobro reagira i šalje loptu iza leđa Kobetića.

Sedam minuta kasnije Segesta poravnava. Sve je sam napravio Elvedin Džaferović, prošao je po lijevoj strani i poslao loptu u mrežu za veliko slavlje gostiju. No to slavlje je kratko trajalo. Svega tri minute kasnije najljepši potez na utakmici, Vugrinec je majstorski izveo slobodni udarac s 20 metara i vratio prednost na stranu Zagreba.

Kada je u 75. minuti Piškor postigao i treći pogodak nakon ubačaja Pejića, sve je bilo jasno. Do kraja susreta igrali su samo domaćini. Još je jednom zaprijetio Deronjić, na drugoj strani pokušao je Jugović, no promjene rezultata nije bilo i Zagreb je zasluženo slavio 3:1.

Hrvatski kup

osmina finala

Istra 19610:1Slaven Belupo
Zagreb3:1Segesta
Osijek1:0Inter-Zaprešić
Šibenik4:0Rijeka
Varaždin2:1Karlovac 1919
Jaska Vinogradar1:4Dinamo
Pomorac9:0Rudar Labin
Hajduk5:1Moslavina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!