Hrvatski kup, osmina finala, 27.10.2009, 17:00 h
Osijek
Osijek 1:0 Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić

Pranjićev prvijenac okončao muke

Petar Plevnik • utorak, 27.10.2009.
Pranjićev prvijenac okončao muke
Foto: Davor Sajko

Teže od očekivanog, pogotkom Jurice Pranjića u produžetku, nogometaši Osijeka svladali su Inter i plasirali se u četvrtfinale Kupa...

Tek nešto više od tri tjedna nakon prvenstvenog dvoboja Osijeka i Intera i uvjerljive pobjede bijelo-plavih u Gradskom vrtu, isti akteri odmjerili su snage u susretu osmine finala Kupa.

Za razliku od odličnog prvenstvenog susreta, današnji će susret u Gradskom vrtu brzo pasti u zaborav. Gosti iz Zaprešića prvi su zaprijetili i to preko Boseca u 18. minuti, no pokušaj gostujućog napadača brani Vargić, koji je dobio prednost u odnosu na inače standardnog Karduma.

Sreća je pomilovala domaćine u 27. minuti kada udarac Kujundžije završava na vratnici, a jedinu ozbiljniju za bijelo-plave desetak minuta prije odlaska na odmor zapucao je Šorša.

Ni u nastavku susreta malobroni gledatelji u Gradskom vrtu nisu vidjeli puno atraktivniji susret. Štoviše, kako je susret odmicao bilo je jasno da pitanje pobjednika neće biti riješeno u 90 minuta igre.

Upravo tako, odluka o pobjedniku pala je u produžecima, točnije u desetoj minuti prvog produžetka kada branič domaćina Jurica Pranjić svojim prvoligaškim prvijencem donosi Osijeku pobjedu i prolaz u četvrtfinale Kupa.

Hrvatski kup

osmina finala

Istra 19610:1Slaven Belupo
Zagreb3:1Segesta
Osijek1:0Inter-Zaprešić
Šibenik4:0Rijeka
Varaždin2:1Karlovac 1919
Jaska Vinogradar1:4Dinamo
Pomorac9:0Rudar Labin
Hajduk5:1Moslavina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!