Hrvatski kup, osmina finala, 27.10.2009, 14:00 h

Slavenu rat protiv Istre

Antonija Pavlić • utorak, 27.10.2009.
Slavenu rat protiv Istre
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Slaven Belupo osvojio je i drugu bitku, a time vjerojatno i rat, protiv Istre 1961 u posljednjih mjesec dana. Nakon što ju je lako svladao u prvenstvenom susretu na Gradskom stadionu, pobijedio je i u utakmici osmine finala Kupa Hrvatske golom Aljoše Vojnovića u 9. minuti.

Istra 1961 - Slaven Belupo (0:1) 0:1

Osmina finala Kupa Hrvatske, stadion Uljanik Veruda

Gledatelja: 700; Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelac: Aljoša Vojnović 9'

Žuti kartoni: Rogulj, Vojnović, Papa, Delić, Vručina (Slaven Belupo)

Crveni karton: Marković (udaranje suparničkog igrača)

Istra 1961: Lovrić, Barišić (od 77. Šehić), Pauletić, Kacić, Švrljuga, Anđelković (od 46. Marković), Tadić, Alimi (od 46. Prelčec), Bodrušić, Okić, Roce. Trener:kapetan: Goran Roce.

Slaven Belupo: Pelin, Poldrugač, Kokalović, Rogulj, Maras, Nynkeu, Papa (od 61. Gregurina), Šafarić (od 68. Bilen), Delić (od 75. Vručina), Poredski, Vojnović. Trener: Zlatko Dalić, kapetan: Dalibor Poldrugač.

Potpuno očekivano, i drugi okršaj Istre 1961 i Slaven Belupa u posljednja tri tjedna otišao je na stranu koprivničke momčadi. Pulski nogometaši na Verudi su u osmini finala hrvatskog Kupa poraženi s rezultatom 0:1, što ujedno čini i njihovu četvrtu uzastopnu izgubljenu utakmicu.

Trese se, tako, naočigled već pomalo i klupa treneru Elvisu Scoriji, premda je jasno kako u ovome slučaju trener nije jedini i isključivi krivac za loše rezultate momčadi. Ekipa kojom Scorija raspolaže prosječna je i prvoligaški prilično neiskusna, i što god pokušavao - sve na koncu završi istim epilogom - porazom.

Nakon izgubljenog susreta od Farmaceuta sazvan je i izvanredni sastanak uprave kluba - predsjednika Jergovića, izvršnog dopredsjednika Heraka, dopredsjednika Korada Soldarića i Mastilovića. Scoriji je ipak dano još tjedan dana i susret protiv Intera u Zaprešiću, a nakon toga, u slučaju neuspjeha, poslušat će se glas naroda - u ovome slučaju navijačke skupine Istre 1961, Demona, koji već nekoliko tjedana gorljivo zagovaraju Scorijin odlazak.

No, da se vratimo na glavnu temu - samu utakmicu osmine finala hrvatskog Kupa i zbivanja na terenu. Susret između ova dva protivnika, očekivano, nije obilovao prigodama i lijepom igrom - Slaven je većim dijelom utakmice smireno kontrolirao igru i rezultat, nakon što je Aljoša Vojnović već u 9. minuti pogodio Lovrićevu mrežu.

Domaći nogometaši istrčali su u pomalo promijenjenom sastavu, no niti igrači koji bi se trebali dokazivati i u ovim rijetkim prilikama izboriti za mjesto u momčadi, nisu pokazali pretjerano znanje niti htijenje. Dobre prilike u drugom poluvremenu imao je Okić, no Pelin koji je zaigrao (zabranio) umjesto Rodića u dva je navrata odlično reagirao i tako svojoj momčadi spasio izravan prolaz.

Trener Slaven Belupa s druge strane također je malo ispremiješao prvu postavu. Osim već spomenute promjene među vratnicama u prvu jedanaestoricu umjesto Cszabe Csizmadije vratio se i kapetan Dalibor Poldrugač, a priliku su dobili i oporavljenik Bojan Vručina, te Mario Bilen i Gregurina.

Za plasman u polufinale Koprivničani će igrati 25. studenog i 9. prosinca.

Hrvatski kup

osmina finala

Istra 19610:1Slaven Belupo
Zagreb3:1Segesta
Osijek1:0Inter-Zaprešić
Šibenik4:0Rijeka
Varaždin2:1Karlovac 1919
Jaska Vinogradar1:4Dinamo
Pomorac9:0Rudar Labin
Hajduk5:1Moslavina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!