Košarka

Montepaschi rutinski s Litavcima

Branimir Korać • četvrtak, 29.10.2009.
Montepaschi rutinski s Litavcima
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su u prvom kolu skupine razmontirali Cibonu, košarkaši Montepaschija bili su vrlo uvjerljivi i protiv Žalgirisa. U Sieni su odnijeli pobjedu 84:64 prelomivši utakmicu u drugoj četvrtini...

Vrlo dobri Montepaschi i bez Kšištofa Lavrinoviča u susret sa Žalgirisom ušao je kao favorit. Litavcima je realnost, kao i Ciboni, borba za četvrtu ili eventualno treću poziciju u skupini. Montepaschi je, pak, uz Barcelonu neki drugi svijet za ove momčadi i to se jako dobro vidjelo i u ovom susretu.

Talijani su u utakmicu ušli prepuni samopouzdanja. U domaćem prvenstvu napreduju savršeno, u Euroligi su startali visokom pobjedom u Zagrebu i još nisu ušli u situaciju da bi im neki susret mogao pokvariti raspoloženje. Niti Žalgiris se nema razloga previše žaliti na dosadašnje rezultate ove sezone, no jasno je kako Litavci nemaju kvalitetu jednog Montepaschija pa tako u tom rangu nije niti Baltička liga, ali niti domaći susret s Francuzima.

Trebalo je Montepaschiju malo vremena da slomi otpor upornog Žalgirisa. Učinio je to početkom druge četvrtine kada nakon trice Salenge Žalgiris smanjuje na 25:24, a zatim Sato, Carraretto, Zisis i Marconato rade 10:0 i odvode Montepaschi do dvoznamenkaste prednosti. Do odlaska na poluvrijeme domaćin je dodatno povisio prednost i na odmoru je vodio 48:30.

U drugom poluvremenu dvojbe nije bilo. Gosti su se najviše uspjeli spustiti do minus 14, ubrzo nakon toga slijedilo je novo odvajanje Montepaschija i pobjednik nije niti u jednom trenutku bio upitan.

U sastavu pobjednika istaknuli su se Benjamin Eze sa 16 poena, Henry Domercant s 15 poena te Romain Sato s 13 poena i deset skokova. Kod Žalgirisa Marcus Brown ubacio je 17 poena, a Dainius Salenga 13.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

ASVEL Lyon-Villeurbanne76:78 *Fenerbahçe
Barcelona81:59Cibona
Montepaschi Siena84:64Žalgiris
1Barcelona 100+208
2Montepaschi Siena 82+141
3Žalgiris 37-66
4Cibona 37-105
5ASVEL Lyon-Villeurbanne 37-69
6Fenerbahçe 37-109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!