Zimski sportovi

Canadian Cowboysi spremni za zlato

Antonija Pavlić • nedjelja, 01.11.2009.
Canadian Cowboysi spremni za zlato

Crazy Canuks, nekadašnji kanadski skijaški sportski idoli, dobili su nasljednike - Canadian Cowboysi u sastavu Kucera, Hudec, Guay i Osborne-Paradise u sezonu Olimpijskih igara u svom Vancouveru ulaze maksimalno spremni i odlučni postati prvima koji će kod "kuće" osvojiti zlatnu medalju...

Dvoje Olimpijskih igara održavanih u Kanadi prošlo je, a da domaći skijaši nisu uspjeli osvojiti zlatnu medalju. Ljetno natjecanje u Montrealu 1976. i zimsko u Calgaryju 1988. sljedeće će godine zamijeniti Vancouver, a najveća očekivanja tamošnje javnosti usmjerena su prema skijašima spustašima - Canadian Cowboysima.

"Prvoga dana natjecanja zanimanje će zasigurno biti veliko", rekao je direktor kanadskih alpskih skijaških reprezentacija Max Gartner aludirajući na održavanje spusta 13. veljače. "Tko bi mogao biti prvi Kanađanin s osvojenim zlatom kod kuće? Ljudi su svjesni da imamo hrpu momaka koji to mogu. Bit će to veoma zanimljiva utrka."

Skupina skijaša spustaša - Jan Hudec, Erik Guay i Manuel-Osborne Paradise predvođeni svjetskim prvakom Johnom Kucerom, sami sebe vole nazivati Canadian Cowboysima, a za domaće OI ljestvicu su si postavili vrlo visoko.

"Bilo je lijepo odvoziti najbolju vožnju sezone baš kada je trebalo. Sigurno je da će mi to iskustvo puno pomoći i u Vancouveru", rekao je John Kucera misleći na osvajanja spustaškog zlata u Val d'Isereu.

No, Kucera nije jedini Kanađanin kojeg će se u Vancouveru morati paziti Cuche, Svindal i ostatak ekipe. Jan Hudec bio je srebrni na prošlom SP-u u Areu, Guay je do sada ostvario sedam spustaških podija u Svjetskome kupu, a mladi Osborne-Paradise na koncu prošle sezone dokazao kvalitetu ostvarivši prvu pobjedu u karijeri nastupanja u SK-u u Kvitfjellu.

"Očekivanja su nam velika. Trebali bismo osvojiti dvije medalje - to su nam postavili za cilj - a mi ćemo to i uraditi. Imamo dobre šanse, no skijanje je i inače nepredvidljiv sport i svašta se može dogoditi", mišljenja je Gartner.

Velika pomoć u pokušaju ostvarenja toga cilja bit će im i staza u Whistleru na kojoj treniraju unazad par godina. "Nema dvojbe da će naši momci stazu poznavati najbolje", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!