Košarka

Sudari titana u Tel Avivu i Madridu

Branko Barić • srijeda, 04.11.2009.
Sudari titana u Tel Avivu i Madridu
Foto: EPA

Ovog tjedna na rasporedu su utakmice trećeg kola najjačeg europskog košarkaškog natjecanja. Dobre košarke bit će na svih 12 terena, no ljubitelje ove igre posebno zanimaju dva velika okršaja: Maccabi – CSKA, te Real – Panathinaikos...

U Ciboninoj skupini Asvel u srijedu dočekuje Montepaschi, dok Barcelona u četvrtak gostuje kod Žalgirisa. Montepaschi će u Villeurbanneu tražiti svoju treću pobjedu u natjecanju, iako se francuski prvak ovog tjedna pojačao dovođenjem Victora Samnicka, krilnog igrača koji je prošlu sezonu igrao u Nancyju.

Barcelonu čeka puno teži zadatak, jer osim što je Žalgiris na svom parketu opasan za svakoga, Katalonce muče veliki problemi s ozljedama. Juan Carlos Navarro i Gianluca Basile sigurno ne putuju u Litvu, a ni Jaka Lakovič još uvijek se nije potpuno oporavio od svoje ozljede.

U skupini B Olympiacos u Ateni ugošćuje Lietuvos Rytas, protiv kojih će pokušati isprati gorak okus nakon prošlotjednog poraza od Unicaje. Sigurno će im u tome pomoći tradicionalno fanatični i bučni navijači, što je dobra vijest za trenera Giannakisa i njegove igrače nakon što su prošlo kolo grčkog prvenstva zbog suspenzije morali igrati pred praznim tribinama. Vrlo važan ispit nalazi se pred Duškom Vujoševićem koji sa svojim Crno-belima u četvrtak u Pioniru dočekuje Orleans.

"Utakmica s Orleansom iznimno je važna za nas i ona bi nam mogla usmjeriti nastavak sezone. Nakon zadnje dvije euroligaške utakmice i regionalnog dvoboja sa Zadrom vidjelo se da imamo još mnogo toga za raditi u našoj igri i karakteru, a susret s Orleansom mogao bi nam dati potrebnu dozu energije i samopouzdanja za nastavak sezone", izjavio je strateg Partizana.

U istoj skupini u četvrtak mali derbi igraju Unicaja i Efes Pilsen, a način na koji su Španjolci ušli ove sezone u Euroligu stavlja im na leđa ulogu izrazitog favorita.

Lottomatica, jedina neporažena momčad iz skupine C nakon prva dva kola, u srijedu gostuje kod Maroussija. Nakon što su skinuli skalp momčadi CSKA usred Moskve očekuje se i pobjeda protiv Grka, no svjesni su u taboru Rimljana da ih čeka jako težak posao. Oči cjelokupne košarkaške javnosti u četvrtak će biti okrenute prema Tel Avivu, gdje će snage odmjeriti dva diva europske košarke – Maccabi i CSKA.

Jevgenij Pašutin u Izrael putuje bez Matjaža Smodiša, a itekako je svjestan snage svog protivnika. Ipak, misli da nije nemoguće iz Nokia Arene vratiti se s dva boda, a formula je "jednostavna": "Ako želimo pobijediti u Tel Avivu morat ćemo malo usporiti ritam utakmice i zadržati Maccabi na nekih 70-80 poena, a ipak s druge strane ne smijemo se koncentrirati samo na obranu."

Istovremeno u sjeni tog dvoboja Olimpija će tražiti put do svoje prve ovosezonske pobjede u Euroligi, i to u Tivoliju protiv Caje Laboral.

Himki Sergija Scariola u srijedu u skupini D dočekuje Oldenburg. Trener gostiju Predrag Krunić ima želju samo da njegova momčad uđe u završnicu susreta u egalu, no otegotna okolnost mu je svakako izostanak Jasona Gardnera. U Prokomu se nadaju da zaista vrijedi pravilo "treće sreće" te da će u trećem kolu protiv Armani Jeans Milana upisati svoju prvu ovosezonsku pobjedu.

Kao i skupina C, i ova skupina ovog tjedna nudi "sudar titana". U Madridu se, naime, sučeljavaju Real i Panathinaikos, a unatoč izostanku nekih zvijezda spektakl je zajamčen. Ettoreu Messini i dalje nedostaju Felipe Reyes i Thomas van den Spiegel, no ništa lakše nije ni Željku Obradoviću koji ne može računati na Šarunasa Jasikevičiusa, Kostasa Tsartsarisa i Mikea Batistea.

Skupina A
4.11.
Asvel – Montepaschi (19:00)
5.11.
Žalgiris – Barcelona (18:45)

Skupina B
4.11.
Olympiakos – Lietuvos Rytas (18:00)
5.11.
Partizan – Orleans (20:45)
Unicaja – Efes Pilsen (20:45)

Skupina C
4.11.
Maroussi – Lottomatica (18:00)
5.11.
Maccabi Electra – CSKA (20:00)
Union Olimpja – Caja Laboral (20:30)

Skupina D
4.11.
BC Khimki – EWE Basket (18:00)
Asseco Prokom – AJ Milano (20:15)
5.11.
Real Madrid – Panathinaikos (20:45)

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

ASVEL Lyon-Villeurbanne65:82Montepaschi Siena
Fenerbahçe67:62Cibona
Žalgiris70:77Barcelona
1Barcelona 100+208
2Montepaschi Siena 82+141
3Žalgiris 37-66
4Cibona 37-105
5ASVEL Lyon-Villeurbanne 37-69
6Fenerbahçe 37-109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

ASVEL Lyon-Villeurbanne65:82Montepaschi Siena
Fenerbahçe67:62Cibona
Žalgiris70:77Barcelona
1Barcelona 100+208
2Montepaschi Siena 82+141
3Žalgiris 37-66
4Cibona 37-105
5ASVEL Lyon-Villeurbanne 37-69
6Fenerbahçe 37-109

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!