Nogomet

U dvije minute s dna na vrh

Marin Vuković • srijeda, 04.11.2009.
U dvije minute s dna na vrh
Foto: EPA

U samo dvije minute milanski Inter uspio je preokrenuti rezultat u Kijevu i doći do prve pobjede u Skupini F te u dva poteza s dna ljestvice skočiti na sam vrh poretka. Neodlučenim je ishodom završen susret u Kazanu, otkud se Barcelona nakon poraza na Nou Campu ipak vratila s bodom.

Rubin Kazan - Barcelona 0:0

Nogometašima Rubina nije pošlo za rukom dvaput u dva tjedna pobijediti europskog prvaka, a nije im pomoglo ni iznimno hladno vrijeme jer utakmica je odigrana na temperaturi od -7 stupnjeva Celzija. Barcelona je u Kazanu odigrala bolju utakmicu nego na Nou Campu i dominirala većim dijelom utakmice, ali nije uspjela tu nadmoć pretvoriti u pogodak i uzvratiti ruskoj momčadi za iznenađenje u prethodnom ogledu.

Najbliže pogotku kod gostiju su došli Zlatan Ibrahimović i Xavi Hernandez, no i jednom i drugom ispriječio se okvir ruskoga gola. Čvrsta ruska obrana i vratar Sergej Rižikov uspjeli su odbiti sve napade Katalonaca i svoju mrežu sačuvati netaknutom. Obje momčadi izjednačene su u poretku skupine E, i jedni i drugi nakon četiri odigrana kola imaju po pet bodova.


Dynamo Kijev - Inter 1:2
(Ševčenko 21'; Milito 86, Sneijder 89')

Vodeća momčad talijanskog prvenstva tek je u četvrtom kolu upisala prvu pobjedu u ovoj skupini, a i do nje su došli preokretom u posljednjih pet minuta utakmice. Koliko je tijesna situacija u ovoj skupini dovoljno govori podatak da su s dva pogotka u samo tri minute nogometaši Intera s dna skupine F došli na njen vrh.

Ševčenko, Milevskiy i Yarmolenko u prvom su poluvremenu unosili puno nereda u Interovu obranu i u 21. minuti utakmice načeli mrežu gostiju. Udarac Ševčenka s ruba kaznenog prostora odbio se od Estebana Cambiassa i u visokom luku prevario nemoćnog vratara Intera Júlia Césara.

Inter je u nastavku utakmice pritisnuo domaćina i promašio nekoliko stopostotnih prilika, a pogodak je "visio u zraku". Četiri minute prije kraja Milito je napokon došao do izjednačenja, ne pretjerano jakim, ali dovoljno preciznim udarcem s petnaestak metara.

Samo tri minute kasnije gosti iz Milana došli su do potpunog preokreta. Vratar Bogush uspio je u dva navrata obraniti udarce gostiju, ali je potom na loptu natrčao Sneijder i razveselio talijanske navijače.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rubin Kazan0:0Barcelona
Dynamo Kijev1:2Inter
1Barcelona 67:3+411
2Inter 67:6+19
3Rubin Kazan 64:7-36
4Dynamo Kijev 67:9-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!