Nogomet

Stuttgart se vratio u igru

Ante Jukić • srijeda, 04.11.2009.
Stuttgart se vratio u igru
Foto: EPA

Kasnim pogotkom Kuzmanovića, Stuttgart je osigurao remi na gostovanju u Sevilli, tako da se njemačka momčad vratila u borbu za drugo mjesto u skupini. Isto je trenutno u vlasništvu Uniree, koja je večeras odigrala 1:1 protiv Glasgow Rangersa...

Unirea – Glasgow Rangers 1:1
(Onofras 88'/McCulloch 79')

Iako su već samim plasmanom u Ligu prvaka ispisali povijest, igrači rumunjske Uniree odlučili su napraviti i korak više. Nakon uvjerljivog slavlja u Glasgowu 15 dana ranije, Rumunji su na domaćem terenu odigrali 1:1 s Rangersima, čime su zadržali drugo mjesto u skupini i dobre šanse da se nađu u ždrijebu osmine finala. Sve najvažnije u ovoj utakmici dogodilo se u samoj završnici - u 79. minuti goste je u vodstvo doveo McCulloch, dok je konačan rezultat u samoj završnici postavio Onofras.

Mjesto među 16 najboljih još uvijek može dohvatiti i momčad iz Glasgowa, no da se to dogodi trebalo bi se poklopiti dosta toga. Realno je da će o "dvojci" odlučiti međusobni ogled Stuttgarta i Uniree na Mercedes-Benz Areni.


Sevilla – Stuttgart 1:1
(Navas 14'/ Kuzmanović 79')

Iako je sve do same završnice izgledalo kako će Sevilla ostati jedini klub s maksimalnim učinkom u Ligi prvaka, španjolska momčad ipak je pokvarila statistiku. "Kriv" za to je Zdravko Kuzmanovića, koji je u 79. minuti neutralizirao pogodak Navasa i osigurao vrlo vrijedan bod gostima iz Stuttgarta.

Ipak, i sa ovih deset bodova u dosad odigrana četiri kola, Sevillu je već sada osigurala mjesto u osmini finala, tako da će se glavnina pažnje sada usmjeriti borbi za drugo mjesto. Trenutno najbolje stoje akcije Uniree, no s večerašnjim remijem i Stuttgart se definitivno vratio u igru.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Unirea Urziceni1:1FC Rangers
Sevilla1:1Stuttgart
1Sevilla 611:4+713
2Stuttgart 69:7+29
3Unirea Urziceni 68:808
4FC Rangers 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!