Nogomet

Liverpool na pragu ispadanja

Marin Vuković • srijeda, 04.11.2009.
Liverpool na pragu ispadanja
Foto: EPA

Desetkovani ozljedama i izostancima nogometaši Liverpoola nisu uspjeli izboriti više od boda na gostovanju u Lyonu, čime su izgubili gotovo sve izglede da se na proljeće nađu među 16 najboljih momčadi Staroga kontinenta. Tamo će se sigurno naći Lyon, a po svemu sudeći i Fiorentina koja je na svom stadionu s pet pogodaka kući ispratila mađarski Debrecen.

Lyon - Liverpool 1:1
(Lisandro 90'; Babel 83')

Iznimno teška situacija u kojoj se našao Liverpool nije postala ništa lakšom niti nakon večerašnjih 90 minuta. Dapače, izgledi Liverpoola da se nakon remija s Lyonom plasira u osminu finala Lige prvaka vrlo su mali. Čak pet, odnosno šest bodova zaostatka za Fiorentinom i Lyonom bit će vrlo teško, praktički nemoguće nadoknaditi u preostala dva kola.

Ni Liverpool ni Lyon nisu odigrali blistavu utakmicu, ali bliže pogotku i pobjedi u više su navrata bili gosti iz Engleske. U prvom poluvremenu odličnu je prigodu imao Fernando Torres no pucao je slabo i po sredini gola, a najbolju priliku iz tog razdoblja promašio je Andriy Voronjin. Ukrajinac se našao sam pred Hugom Llorisom, ali domaći vratar našao se na pravom mjestu i obranio inače loš udarac.

Sjajnu priliku u 68. minuti propustio je i Lucas Leiva, ali je ponovno kao pobjednik sjajnom obranom izašao Lloris. Šest minuta kasnije sudbinu Liverpoola umalo je zapečatio Kyrgiakos, servirao loptu Llisandru, ali se odličnom intervencijom iskazao Pepe Reina i spasio svoja vrata.

Rafael Benitez je u igru ubacio Ryana Babela i sedam minuta prije kraja činilo se da je u potpunosti pogodio. Nizozemski napadač spektakularnim je pogotkom donio vodstvo Liverpoolu, ali u posljednjoj minuti utakmice nesigurnost u obrani Redsa u priliku je gurnula Lisandra, a ovaj lakoćom svladao Reinu za konačnih 1:1.


Fiorentina - Debrecen 5:2
(Mutu 14', Dainelli 52', Montolivo 59', Marchionni 61', Gilardino 74'; Rudolf 38', Coulibaly 70')

Fiorentina nije imala nikakvih problema protiv mađarskog predstavnika Debrecena. Momčad iz Firenze slavila je s visokih 5:2 i našla se na korak do plasmana u osminu finala. Adrian Mutu je načeo mrežu gostiju u 14. minuti, a nadu Debrecenu nakratko je vratio Gergely Rudolf sedam minuta prije odmora.

Drugo je poluvrijeme pak u potpunosti pripalo domaćinima, koji su golovima Dainellija, Montoliva i Marchionnija u samo desetak minuta došli do vodstva od 4:1. Niti drugi pogodak Mađara u režiji Coulibalya nije unio nemir u redove Talijana, u 74. minuti Gilardino je postavio konačnih 5:2.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Fiorentina5:2Debrecen
Lyon1:1Liverpool
1Fiorentina 614:7+715
2Lyon 612:3+913
3Liverpool 65:7-27
4Debrecen 65:19-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!