Rukomet

Podravka s europskim prvakinjama

Željko Kubatka • nedjelja, 08.11.2009.
Podravka s europskim prvakinjama
Foto: Ivan Ambroš

U Koprivnici gostuje europski prvak, danski Viborg, do sada jedina ekipa s dvije pobjede u skupini A. Viborg, predvođen jednom od najboljih svjetskih rukometašica Bojanom Popović, veliki je favorit baš kao i 2007. godine kada je Podravka iznenadila i pobijedila...

Bilo je to u glavnom dijelu Lige prvakinja kao i ove godine, Viborg je došao u Koprivnicu uzeti bodove kod oslabljene Podravke, no stari lisac Josip Šojat nije se predavao do zadnje sekunde utakmice u kojoj je Natalija Todorovska postigla pobjedonosni gol. Uslijedilo je veliko slavlje Podravkašica i publike koja je cijelo vrijeme žestoko bodrila svoje rukometašice. Natalija Todorovska je čak devet puta zabila, a odlična je bila i Božica Palčić u obrani uz sedam postignutih golova.

Možemo li očekivati nešto slično i u ovoj utakmici? Uz više raspoloženih igračica Podravke (Penezić, Pasičnik, Tatari, Kožnjak i dr.), dvadeset obrana Jelčić i Žderić i s bučnom potporom navijača u dvorani Frana Galovića i to je moguće! Zašto ne? Zovko i njegove rukometašice su oprezno optimistične u izjavama. Na drugoj strani Jakob Vestergaard, trener Dankinja, ističe da je Podravka i pored odlazaka strankinja jaka na domaćem terenu.

Viborg ne blista u danskom prvenstvu i izgubio je tri utakmice. Dansko prvenstvo je najjače europsko natjecanje u rukometu za ljepši spol, baš kao Bundesliga za rukometaše i niti jedna ekipa ne može očekivati pobjede u svim utakmicama. KIF Vejen naše Maide Arslanagić je jedna od ekipa koja je nanijela poraz Viborgu i evo što kaže Maida Arslanagić za Sportnet.hr, kako poraziti europske prvakinje: „Viborg se na početku sezone našao u jako nezgodnoj situaciji, ostali su bez svojih bitnih igračica. Mi smo dobro iskoristile njihove slabosti. Imali su samo četiri vanjska i bez kvalitetnih izmjena s klupe. Spriječili smo njihovu kontru i polukontru, njihovo najjače oružje. Zaustavili smo i opasnu Skov. Sad je njihova igra sve bolja, vratila se Bojana, Ahlm je došla iz Aalborga, posložili su se i počeli "igrati". Međutim daleko je to od one igre kakvu su imali prošle sezone kada su harali ligom i pobjeđivali ekipe s desetak razlike. Bit će jako bitno da Podravka igra agresivnu i čvrstu obranu, da zaustavi njihovu kontru i polukontru. Imaju prednost domaćeg terena i vjerujem da bi uz pravu Podravkinu igru Viborg mogao otići doma bez bodova.“ U Ligi prvakinja europske prvakinje su uvjerljivim pobjedama u prve dvije utakmice pokazale da su glavni favorit u skupini A.

Zdravko Zovko, najveći i najznačajniji kotač i pokretač Podravke Vegete, sigurno je pripremio svoje rukometašice za šezdesetominutnu borbu u obrani i napadu. Viborg na svakom mjestu ima fenomenalne rukometašice i klupu na kojoj sjede podjednako kvalitetne zamjene što bi moglo presuditi pobjednika. Svaka rukometašica Podravke mora imati maksimalan učinak u čvrstoj obrani, brzim kontranapadima i kreativnom napadu. U prošlosezonskim okršajima u Ligi prvakinja Viborg je obje utakmice lako dobio protiv Podravke koja je tada bila jača za Bulath, Đokić, Todorovsku i Ungureanu.

Utakmica počinje u 15,00 sati, sude skandinavski suci Jan Erik Leandersson – Mikael Lindroos iz Finske što nije beznačajni podatak no ipak se nadamo da se oni neće prikloniti danskoj strani. Sportnet.hr će sve pomno pratiti i nadamo se, javiti dobre vijesti iz Koprivnice.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Podravka Vegeta31:27Viborg
Byasen23:22Leipzig
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!