Nogomet

"Puno toga pozitivnog"

Ante Jukić • subota, 14.11.2009.
"Puno toga pozitivnog"
Foto: Dragan Kovač

Izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske, Slaven Bilić, izrazito je zadovoljan igrom svojih odabranika u prijateljskom ogledu s Lihtenštajnom. Osim pet pogodaka u mreži gostujućeg vratara, izborniku su smiješak na lice izmamili maksimalno zalaganje i angažiranost, te vrlo dobre prezentacije igrača kojima je ovo bio prvi nastup u dresu reprezentacije...

"Naravno da Lihtenštajn nije pravo mjerilo, ali neke se stvari mogu vidjeti i u ovakvim utakmicama. Zalaganje, angažiranost i striktno pridržavanje svih taktičkih zamisli večeras su me učinili zadovoljnim čovjekom, a naravno da ne možemo zanemariti ni pet postignutih pogodaka. Nikome danas nije lako podariti "petardu", pogotovo ne na ovako teškom terenu", rezimirao je Slaven Bilić uvjerljivih 5:0 Hrvatske protiv Lihtenštajna.

Hrvatski izbornik nije mogao izbjeći pitanje o svom prezimenjaku Mati, koji je s dva pogotka pokazao da se na njega mora ozbiljno računati u budućnosti: "Vas je Bilić možda iznenadio, no mene uopće nije. Uostalom, činjenica da igra, i to vrlo dobro, u jednoj jakoj ligi kao što je Španjolska dovoljno govori o njegovim kvalitetama. To što i ranije nije dobio priliku razlog je određene hijerarhije i, 'ajmo to tako teći, čekanja reda. Kada raspolažete s toliko kvalitetnih igrača, nije lako odabrati tri ili četiri najbolja."

Osim Bilića, danas smo na terenu u Vinkovcima vidjeli još nekoliko novih lica, i o svima njima izbornik je imao samo lijepe riječi: "Ne bih htio sad nabrajati pojedinačno, jednostavno, zadovoljan sam svima. Eto, ako već hoćete, moram posebno izdvojiti Dujmovića, koji je pokazao da ne igra slučajno u tako jakom klubu (Lokomotiv Moskva). Sigurno da smo ga mogli zvati i ranije, ali i za njega vrijedi isto ono što i za Bilića - jednostavno morate dočekati svoj red. Najvažnije je da onda kad konačno dobijete svoju priliku budete pravi, a Dujmović je to bio."

Jedan od igrača čije je mjesto u reprezentaciji neupitno je Niko Kranjčar, no veznjak Tottenhama na terenu je izgledao kao da mu je ovo bio prvi nastup. Rastrčan, borben, željan igre - bilo je to vrlo dobro Nikino izdanje, složio se i Bilić: "Ma, on je već toliko puta pokazao koliko je kvalitetan, da mi je uopće smiješno više govoriti o tome. Niko je igrač koji donosi razliku na terenu i možemo samo biti sretni što ga imamo".

Pri završetku druženja s novinarima, Bilić je još jednom istaknuo odličnu atmosferu u Vinkovcima te općenito zadovoljstvo cijelom ovom slavonskom turnejom. "Ovo je bio početak jednog novog ciklusa, i baš zato je bilo važno da sve bude na visokom nivou", zaključio je hrvatski izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Peter Schmeichel15.11.2009. u 06:12
    A po što se igralo? Za prestiž. Protiv koga? Luxemburga. Dajte.... Pa mogla je slobodno i Cibalia istrčat.
    Peter Schmeichel