Nogomet

"Ne bojim se konkurencije"

Ante Jukić • subota, 14.11.2009.
"Ne bojim se konkurencije"
Foto: Dragan Kovač

Hrvatski nogometni reprezentativci odreda su bili zadovoljni prezentacijom u dvoboju protiv Lihtenštajna. Posebno je ozareno bilo lice Mate Bilića, koji je dvama pogocima učvrstio svoju poziciju među odabranicima svog imenjaka Slavena...

U svom drugom nastupu za nogometnu reprezentaciju Hrvatske, Mate Bilić postigao je dva pogotka, čime je opravdao povjerenje koje je dobio u odsustvu nekoliko standardnih napadača. Evo kako je igrač Sporting Gijona vidio svoju predstavu u Vinkovcima:

"Prije svega, moram istaknuti odličnu igru cijele momčadi, koja je, s obzirom na prilično teške uvjete za igru, pružila gledateljima jednu lijepu predstavu. Naravno da sam zadovoljan i svojim igrom, ali ne bih to htio stavljati u prvi plan."

Upitan kako će se večerašnja utakmica odraziti na njegov daljnji status u reprezentaciji, Bilić je odgovorio: "Sigurno da mi ova dva pogotka neće odmoći, no ja već duže vremena igram u dobroj formi, tako da je ovo samo logičan slijed toga. Svjestan sam kvalitete svih napadača s kojima izbornik raspolaže, ali je se konkurencije nikad nisam bojao."

Pohvale na račun svog suigrača iz napada imao je i kapetan reprezentacije, Darijo Srna: "Igra Mate Bilića uopće me nije iznenadila, s obzirom da ga odlično poznajem i znam o kakvom se igraču radi. Osim njega, spomenuo bih i preostale nove igrače u momčadi, koji su pokazali da se na njih mora ozbiljno računati u budućnosti".

Na kraju, Darijo Srna nije propustio uputiti zahvalu Vinkovčanima: "Atmosfera na samoj utakmici, ali i u ova dva dana koliko smo bili ovdje, zaista je bila sjajna. Mogu reći samo jedna veliko hvala Vinkovcima i svim ovim divnim ljudima."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!