Nogomet

Nilmar nadvisio Englesku

Borna Rupnik • nedjelja, 15.11.2009.
Nilmar nadvisio Englesku
Foto: EPA

Dok su neki odrađivali dodatne kvalifikacije, a drugi se nadigravali s Lihtenštajnom, brojne su se svjetske reprezentacije okušale u prijateljskim susretima. Među najzanimljivim dvobojima bile su pobjede Brazila nad Engleskom i Španjolske nad Argentinom te remi Italije i Nizozemske...

Englesku je javnost jako pogodilo što su katarski bogataši za nastup njihove reprezentacije platili pet puta manje nego Brazilcima, a potom su ih isti ti Brazilci pobijedili.

Za konačnih 1:0 pogodio je napadač španjolskog Villarreala, Nilmar, odmah na početku drugog poluvremena.

Španjolska je Argentinu ugostila u Madridu, na stadionu Vicente Calderon, domu Atletica. Međutim, prvo ime susreta bio je igrač Real Madrida, Xabi Alonso. On je svoju momčad doveo u vodstvo u 16. minuti susreta, a sredinom nastavka s bijele je točke poravnao Lionel Messi.

No, novi je jedanaesterac dosuđen četiri minute prije kraja, ovoga puta za Španjolsku, a realizirao ga je Xabi Alonso i tako postigao svoj drugi gol.

Italija i Nizozemska odigrale su u tipično talijanskom stilu susret bez golova. U ostalim zanimljivijim susretima Srbija je minimalnu pobjedu u Sjevernoj Irskoj proslavila zahvaljujući Danku Lazoviću, Slovačka je pogotkom Mareka Hamšika s 11 metara svladala SAD, a Rumunjska je identičnim rezultatom pobijedila Poljsku. Strijelac je bio Marius Niculae.

Domaćin nadolazećeg Svjetskog prvenstva, Južnoafrička Republika, odigrala je 0:0 s Japanom, a mreže se nisu tresle ni u susretu Danske i Južne Koreje. Wales je u britanskom dvoboju Škotsku poslao kući s 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!